Rețetă de tort catifea roșie, cunoscut ca tort red velvet


Tortul catifea roșie reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?


In articol:

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  tort catifea roșie. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort catifea roșie, preparat exact pe gustul vostru.

  

 

Rețetă de  tort catifea roșie

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  tort catifea roșie, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!

Timp de pregătire  – o oră și 30 minute

Timp de preparare  – 30 minute

Timp total  – 2 ore

Porții  – 6 persoane

Ingrediente – tort catifea roșie

Ingrediente pentru blat

  • 300 g făină
  • sare
  • bicarbonat de sodiu
  • 130 g unt (la temperatura camerei)
  • 150 g zahăr granulat
  • 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • o esență de vanilie
  • 250 ml lapte (la temperatura camerei)
  • oțet
  • colorant alimentar roșu
  • 30 g pudră de cacao

Ingrediente pentru umplutură

  • 230 g unt (la temperatura camerei)
  • 450 g cremă de brânză
  • o esență de vanilie
  • sare
  • 700 g zahăr pudră

Ingrediente pentru decor

  • afine
  • zmeură
  • mure
  • merișoare
  • căpșune

reteta de tort red velvet

Rețetă de tort catifea roșie, cunoscut ca tort red velvet

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă clasică de cheesecake. Un desert delicios perfect pentru iubitorii de dulciuri ușoare și cremoase!

Mod de preparare - tort catifea roșie

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom începe prin a unge două tăvi rotunde de tort, cu puțin unt, pe toată suprafața acestora, inclusiv pe margini, iar apoi vom presăra puțină pudră de cacao, iar momentan le lăsăm deoparte.

Pasul 2.  Într-un bol de dimensiuni mai mari, vom turna 300 de grame de făină, o linguriță de sare, o linguriță de bicarbonat de sodiu și amestecăm cu ajutorul unui tel, iar apoi îl lăsăm deoparte.

Pasul 3.  Apoi în bolul de mixer, vom adăuga 120 de grame de unt (la temperatura camerei) și-l mixăm. Apoi adăugăm 150 de grame de zahăr granulat și continuăm să mixăm. Mai târziu vom adăuga și 2 ouă întregi (la temperatura camerei). Atenția însă! Cele două ouă trebuie adăugate pe rând. După ce am obținut o compoziție omogenă, vom adăuga și o esență de vanilie.

red velvet

Rețetă de tort catifea roșie, cunoscut ca tort red velvet

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de supă cremă de mazăre. Acest preparat necesită doar 5 ingrediente de bază!

Pasul 4.  Într-un bol de dimensiuni mici, vom adăuga și 250 de mililitri de lapte (la temperatura camerei), o lingură de oțet și câteva picături de colorant alimentar roșu și amestecăm, până când vom obține o nuanță roșiatică.

Pasul 5.  Înainte de a adăuga amestecul în aluat, vom presăra în bolul de mixer 20 de grame de pudră de cacao și amestecăm, pentru ca toate ingredientele să se incorporeze uniform. Apoi vom adăuga jumătate din amestecul de făină, sare și bicarbonat de sodiu și amestecăm până este aproape combinată, apoi adăugăm jumătate din conținutul roșu, apoi restul conținutului de făină, sare și bicarbonat, iar apoi și restul de compoziție roșie.

Pasul 6.  Acum tot ce ne-a rămas de făcut cu aluatul nostru, este să-l turnăm în cele două forme de tort, pe care le-am pregătit încă de la începutul rețetei noastre delicioase. Tăvile se introduc la cuptor pentru aproximativ 35 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.

reteta de tort catifea rosie

Rețetă de tort catifea roșie, cunoscut ca tort red velvet

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de tartă cu mere și scorțișoară. Gustul care îți aduce aminte de copilărie!

Pasul 7.  În momentul în care acest interval de timp a trecut, vom scoate tăvile de la cuptor, iar cu ajutorul unei spatule mai subțiri, vom începe prin a îndepărta cu grijă, marginile blatului de tort. Însă înainte acest pas, trebuie să așteptăm să se răcească, pentru a nu ne frige. Apoi lovim puțin formele în partea laterală, pentru a le ajuta să se desprindă, iar apoi întoarcem forma și o așezăm pe un platou. Același lucru vom face și cu cea de a doua formă.

Pasul 8.  Între timp, ne vom ocupa și de prepararea cremei noastre de brânză. În bolul de mixer vom adăuga 230 de grame de unt (la temperatura camerei), alături de 450 de grame de cremă de brânză și amestecăm timp de câteva minute, până când vom obține o textură cremoasă și omogenă. Între timp, vom adăuga și o esență de vanilie și un praf de sare. Treptat, vom adăuga și 700 de grame de zahăr pudră și vom continua să mixăm, până vom obține o textură cremoasă.

Pasul 9.  Acum a venit timpul să ne ocupăm de asamblarea tortului nostru delicios. Pe un platou vom așeza primul strat de blat, iar deasupra va urma primul strat de cremă de brânză, iar cu ajutorul unei spatule vom întinde uniform crema. Deasupra va urma și al doilea strat de blat, iar apoi ultimul strat de cremă de brânză, pe care de asemenea, îl vom întinde uniform.

Pasul 10.  Atunci când vine vorba despre ornarea tortului, vom avea nevoie de fructe, după preferințe. De această dată, vom adăuga deasupra câteva afine, zmeură, mure, merișoare și câteva felii de căpșune, se pune la frigider pentru puțin timp și este gata!

Tortul catifea roșie  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de tort red velvet

Rețetă de tort catifea roșie, cunoscut ca tort red velvet

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Rețetă de pui fript și cartofi prăjiți


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă clasică de cheesecake. Un desert delicios perfect pentru iubitorii de dulciuri ușoare și cremoase!

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Rețetă de tartă cu cremă de ou, cunoscută ca pastel de nata. Desert specific portughez, cu o cremă delicioasă!

Rețetă de salată Caprese. Este o salată simplă și delicioasă din Capri!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri