Tortul catifea roșie reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
In articol:
- Ingrediente – tort catifea roșie
- Ingrediente pentru blat
- Ingrediente pentru umplutură
- Ingrediente pentru decor
- Mod de preparare - tort catifea roșie
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de tort catifea roșie. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tort catifea roșie, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de tort catifea roșie
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tort catifea roșie, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!
Timp de pregătire – o oră și 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – 2 ore
Porții – 6 persoane
Ingrediente – tort catifea roșie
Ingrediente pentru blat
- 300 g făină
- sare
- bicarbonat de sodiu
- 130 g unt (la temperatura camerei)
- 150 g zahăr granulat
- 2 ouă întregi (la temperatura camerei)
- o esență de vanilie
- 250 ml lapte (la temperatura camerei)
- oțet
- colorant alimentar roșu
- 30 g pudră de cacao
Ingrediente pentru umplutură
- 230 g unt (la temperatura camerei)
- 450 g cremă de brânză
- o esență de vanilie
- sare
- 700 g zahăr pudră
Ingrediente pentru decor
- afine
- zmeură
- mure
- merișoare
- căpșune
Rețetă de tort catifea roșie, cunoscut ca tort red velvet
Citește și: Rețetă clasică de cheesecake. Un desert delicios perfect pentru iubitorii de dulciuri ușoare și cremoase!
Mod de preparare - tort catifea roșie
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom începe prin a unge două tăvi rotunde de tort, cu puțin unt, pe toată suprafața acestora, inclusiv pe margini, iar apoi vom presăra puțină pudră de cacao, iar momentan le lăsăm deoparte.
Pasul 2. Într-un bol de dimensiuni mai mari, vom turna 300 de grame de făină, o linguriță de sare, o linguriță de bicarbonat de sodiu și amestecăm cu ajutorul unui tel, iar apoi îl lăsăm deoparte.
Pasul 3. Apoi în bolul de mixer, vom adăuga 120 de grame de unt (la temperatura camerei) și-l mixăm. Apoi adăugăm 150 de grame de zahăr granulat și continuăm să mixăm. Mai târziu vom adăuga și 2 ouă întregi (la temperatura camerei). Atenția însă! Cele două ouă trebuie adăugate pe rând. După ce am obținut o compoziție omogenă, vom adăuga și o esență de vanilie.
Rețetă de tort catifea roșie, cunoscut ca tort red velvet
Citește și: Rețetă de supă cremă de mazăre. Acest preparat necesită doar 5 ingrediente de bază!
Pasul 4. Într-un bol de dimensiuni mici, vom adăuga și 250 de mililitri de lapte (la temperatura camerei), o lingură de oțet și câteva picături de colorant alimentar roșu și amestecăm, până când vom obține o nuanță roșiatică.
Pasul 5. Înainte de a adăuga amestecul în aluat, vom presăra în bolul de mixer 20 de grame de pudră de cacao și amestecăm, pentru ca toate ingredientele să se incorporeze uniform. Apoi vom adăuga jumătate din amestecul de făină, sare și bicarbonat de sodiu și amestecăm până este aproape combinată, apoi adăugăm jumătate din conținutul roșu, apoi restul conținutului de făină, sare și bicarbonat, iar apoi și restul de compoziție roșie.
Pasul 6. Acum tot ce ne-a rămas de făcut cu aluatul nostru, este să-l turnăm în cele două forme de tort, pe care le-am pregătit încă de la începutul rețetei noastre delicioase. Tăvile se introduc la cuptor pentru aproximativ 35 de minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
Rețetă de tort catifea roșie, cunoscut ca tort red velvet
Citește și: Rețetă de tartă cu mere și scorțișoară. Gustul care îți aduce aminte de copilărie!
Pasul 7. În momentul în care acest interval de timp a trecut, vom scoate tăvile de la cuptor, iar cu ajutorul unei spatule mai subțiri, vom începe prin a îndepărta cu grijă, marginile blatului de tort. Însă înainte acest pas, trebuie să așteptăm să se răcească, pentru a nu ne frige. Apoi lovim puțin formele în partea laterală, pentru a le ajuta să se desprindă, iar apoi întoarcem forma și o așezăm pe un platou. Același lucru vom face și cu cea de a doua formă.
Pasul 8. Între timp, ne vom ocupa și de prepararea cremei noastre de brânză. În bolul de mixer vom adăuga 230 de grame de unt (la temperatura camerei), alături de 450 de grame de cremă de brânză și amestecăm timp de câteva minute, până când vom obține o textură cremoasă și omogenă. Între timp, vom adăuga și o esență de vanilie și un praf de sare. Treptat, vom adăuga și 700 de grame de zahăr pudră și vom continua să mixăm, până vom obține o textură cremoasă.
Pasul 9. Acum a venit timpul să ne ocupăm de asamblarea tortului nostru delicios. Pe un platou vom așeza primul strat de blat, iar deasupra va urma primul strat de cremă de brânză, iar cu ajutorul unei spatule vom întinde uniform crema. Deasupra va urma și al doilea strat de blat, iar apoi ultimul strat de cremă de brânză, pe care de asemenea, îl vom întinde uniform.
Pasul 10. Atunci când vine vorba despre ornarea tortului, vom avea nevoie de fructe, după preferințe. De această dată, vom adăuga deasupra câteva afine, zmeură, mure, merișoare și câteva felii de căpșune, se pune la frigider pentru puțin timp și este gata!
Tortul catifea roșie este gata și se poate servi. Poftă bună!
Rețetă de tort catifea roșie, cunoscut ca tort red velvet
Citește și: Rețetă de pui fript și cartofi prăjiți