Rețetă de Pavlova clasică. Un desert delicios pe bază de bezea și margini crocante!


Pavlova clasică reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?


In articol:

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  pavlova clasică. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă pavlova clasică, preparată exact pe gustul vostru.

  

 

Rețetă de  Pavlova clasică

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  pavlova clasică, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!

Timp de pregătire  – 20 minute

Timp de preparare  – o oră și 10 minute

Timp de răcire  – 2 ore

Timp total  – 3 ore și 30 minute

Porții  – 8 persoane

Ingrediente – Pavlova clasică

Ingrediente pentru pavlova

  • 4 albușuri de ou
  • sare
  • praf de tartru (se poate înlocui cu oțet sau zeamă de lămâie)
  • o jumătate de cană de zahăr granulat
  • o esență de vanilie
  • o linguriță și jumătate de amidon de porumb

Ingrediente pentru frișcă

  • o cană de smântână lichidă
  • o esență de vanilie
  • 2 linguri de zahăr pudră

Ingrediente pentru   decor

  • căpșune
  • afine
  • mure
  • zmeură

reteta de tort pavlova

Rețetă de Pavlova clasică

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de supă cremă cu praz și cartofi. Tot ce ai nevoie sunt câteva ingrediente simple și vei avea supa gata în cel mai scurt timp.

Mod de prepara re - Pavlova clasică

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o tavă, peste care vom așeza hârtie de copt. Apoi în mijloc, cu ajutorul unui bol și a unui marker, vom desena un cerc care ne va ajuta să ne ghidăm atunci când vom turna pavlova. Hârtia de copt se va întoarce, pentru a nu atinge desertul nostru, forma de cerc făcută cu markerul, iar momentan se lasă deoparte.

Pasul 2.  Acum a venit timpul să separăm 4 ouă mari, gălbenuș de albuș, în două boluri diferite. Într-un bol de mixer, vom turna doar albușurile celor 4 ouă, cu un praf de sare și un sfert de linguriță de praf de tartru (se poate înlocui cu oțet sau zeamă de lămâie). Pornim mixerul, iar în timp ce amestecă și obținem albușurile spumă, vom adăuga, treptat, o jumătate de cană de zahăr granulat. Conținutul se amestecă până când zahărul se va dizolva aproape complet. Abia apoi vom adăuga și o esență de vanilie, vom amesteca, iar după câteva minute, vom presăra și o linguriță și jumătate de amidon de porumb, însă de această dată nu vom mai amesteca cu mixerul, ci cu o paletă.

Pasul 3.  Revenim la tava noastră cu hârtia de copt, adăugăm în colț puțină compoziție, pentru ca aceasta să nu se dezlipească de tavă, iar cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule, vom turna compoziția de pavlova, în centrul tăvii. Începem să formăm un blat rotund pentru pavlova, nici prea înalt, dar nici prea aplatizat, ci potrivit.

Pasul 4.  După ce am format cercul nostru potrivit pentru pavlova, cu ajutorul unei spatule, vom lua ușor compoziție din părți și o vom urca spre partea de sus a desertului, pentru a se forma un efect de petală. Din centrul acesteia, vom scoate puțină compoziție, pentru ca la final să o asezonăm cu frișcă și diverse fructe.

Pasul 5.  Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 150 de grade Celsius, pentru aproximativ o oră și 10 minute. Imediat după ce am introdus tava, reducem temperatura la 120 de grade Celsius.

cea mai simpla reteta de pavlova

Rețetă de Pavlova clasică

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de pastramă cu mămăligă. Unul dintre ingrediente o să facă diferența!

Pasul 6.  Între timp, ne vom ocupa și de tăiere fructelor cu care vom decora desertul nostru delicios. Așadar, vom avea nevoie de câteva căpșune, afine, mure și zmeură. Acestea se pot tăia în jumătăți sau felii, dar se pot păstra și întregi (după preferințe).

Pasul 7.  Acum vom prepara și frișca. În robotul de bucătărie vom adăuga o cană de smântână lichidă, o esență de vanilie și 2 linguri de zahăr pudră și amestecăm, până când vom obține textură potrivită pentru frișca noastră.

Pasul 8.  A venit timpul să scoatem pavlova din cuptor și să o lăsăm să se răcească timp de aproximativ 2 ore.

Pasul 9. Apoi se va lua cu grijă din tavă și se va transfera pe un platou, pentru a începe ornarea. În mijlocul acesteia, acolo de unde am extras o parte din compoziția de pavlova, vom așeza frișcă din plin. Iar acum tot ce trebuie să facem este să așezăm peste frișcă, așa cum ne dorim, fructele noastre (căpșune, zmeură, afine și mure), pentru a orna desertul și este gata!

Pavlova clasică  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai buna reteta de pavlova

Rețetă de Pavlova clasică

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de tartă cu mere și scorțișoară. Gustul care îți aduce aminte de copilărie!


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă de tartă cu mere și scorțișoară. Gustul care îți aduce aminte de copilărie!

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cum să prepari cel mai pufos piure de cartofi. Trucul pe care puține gospodine îl știu

Cum să prepari cea mai bună plăcintă cu mere. Ingredientul secret care va schimba tot

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Ce poți face dacă varza murată a făcut floare. Gospodinele folosesc acest truc util
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri