Românii vor primi bani în decembrie. Ce decizie a luat Guvernul

marire pensii romania
românii vor primi bani în decembrie

Chiar dacă pensiile nu au crescut conform discuțiilor inițiale, în decembrie mii de români vor beneficia de vouchere primite de la stat. Iată toate detaliile.

Deși creșterea pensiior ar fi trebuit să se situeze undeva la 40%, românii au primit doar 14% de la 1 septembrie 2020. Dezbaterea se află încă în picioare, iar pe 25 noiembrie, Curtea Constituțională va verifica Legea privind majorarea pensiilor.

Legea pentru majorarea pensiilor este încă în discuție

Premierul Ludovic Orban a menționat faptul că pensiile n-au avut cum să se mărească până la pragul de 40% din cauza faptului că nu sunt bani.

pensiile se maresc romania decembrie
nu se știe dacă românii vor beneficia de creșterea pensiilor[Sursa foto: PixaBay]

"Odata cu intrarea în vigoare a OUG 135/2020, noua valoare a punctului de pensie, respectiv de 1.442 de lei, s-a aplicat de la data de 1 septembrie 2020, la valoarea maximă pe care o permite bugetul de stat. Aplicarea majorării punctului de pensie la 1.775 de lei, aşa cum a modificat legiuitorul, şi majorarea salariilor profesorilor ar presupune ‘un necesar de finanţare din fonduri publice de 11,2 miliarde de lei în anul 2020, respectiv 1,06% din PIB şi 34,3 miliarde de lei în anul 2021 (reprezentând 3,05% din PIB)’.

Or, execuţia bugetului general consolidat în primele luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 45,17 miliarde de lei, respectiv 4,17% din PIB.
În condiţiile actualei crize sanitare extrem de grave, în care presiunea asupra bugetului de stat este uriaşă din cauza creşterilor masive a cheltuielilor nepermanente, iar riscul de a avea un deficit bugetar uriaş în 2021 este unul ridicat, Parlamentul ar trebui să contribuie la corecţia deficitului bugetar.
În schimb, Legislativul a ales să acţioneze în sens contrar acestui obiectiv, nerespectând astfel angajamentele europene pe care România are obligaţia a le îndeplini", este specificat în comunicatul de presă al Guvernului.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Românii vor primi vouchere în luna decembrie

Pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani și cu pensii minime, vor primi în decembrie bani sub formă de vouchere.

marirea pensiilor romania decembrie
românii vor primii vouchere în luna decembrie[Sursa foto: PixaBay]

Valoarea unui astfel de tichet este de 180 de lei pe luna. Aceste tichete se vor repartiza in prima saptamana din luna decembrie a acestui an si se vor da retroactiv, cu data la care a fost aprobata masura, respectiv pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie.

Vor avea cei 720 de lei incarcati pe vouchere sau carduri in prima saptamana a lunii decembrie 2020.”,

a declarat Marcel Boloș, Ministrul Vondurilor Europene.

Astfel, începând cu luna decembrie, aproximativ 946.320 de persoane vor beneficia de o masă caldă și de un ajutor financiar oferit de statul român.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ratele la bănci vor putea fi amânate și după 1 ianuarie! „Cel mai generos program din Uniunea Europeană”

Imagini incendiare cu Monica Bârlădeanu! Abia o mai recunoști! Da, EA e!

Visul „secret” al Deliei Budeanu! A murit cu acest regret! De ce nu și-a putut îndeplini dorința?!

Zi de sărbătoare în familia Sterp! Iancu și Denisa Coțolan au spus „DA” la Starea Civilă

Ce salariu are o poliţistă din România? Câţi lei ajunge să câştige cu tot cu bonusuri

“Casa iubirii”, locul 1 în preferinţele publicului, în întreaga ţară şi la oraşe

"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere


Cookies