Românii primesc bani de la stat! Legea care prevede creșterea salarială a fost trimisă către promulgare

cresc salariile
Românii primesc mai mulți bani de la stat, deoarece cresc salariile bugetarilor.

Cu doar câteva luni înainte de alegerile parlamentare, autoritățile statului au luat decizia de a crește salariile bugetarilor.

Salariile bugetarilor pot crește cu aproximativ 15 procente, asta dacă președintele țării, Klaus Iohannis, va promulga legea care contribuie și la potențarea veniturilor Administrației Prezidențiale. Proiectul de lege a trecut deja de Senat și a fost adoptat de Camera Deputaților în cursul zilei de miercuri, 14 octombrie 2020, și prevede majorarea salariilor bugetarilor.

Printre persoanele care vor beneficia de creșterea veniturilor cu aproximativ 15% se numără și funcționarii publici, dar și personalul contractual din Administrația Prezidențială, Secretariatul Guvernului și, în mod evident, persoanele care se află în serviciile Parlamentului.

Proiectul de lege va ajunge pe masa Executivului României, iar Klaus Iohannis este obligat să ia o decizie- indiferent de care ar fi aceasta- înainte de începerea campaniei electorale.

cresc salariile klaus iohannis.
Președintele Klaus Iohannis a primit noua lege spre promulgare.[Sursa foto: Hepta]

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Cresc salariile funcționarilor publici!

Potrivit Agerpres, citat de ȘtirileKanalD.ro, proiectul de lege care prevede majorarea salariilor personalului care este plătit din banii contribuabililor a fost votat cu 150 de voturi pentru, 8 abțineri și 71 de voturi împotrivă.

„Funcţionarii publici din cadrul aparatului Administraţiei Prezidenţiale, Secretariatului General al Guvernului, precum şi funcţionarii publici parlamentari din serviciile Parlamentului beneficiază, pentru complexitatea muncii, de o majorare a salariului de bază de 15%.”, relevă actul normativ.

De altfel, tot la capitolul salarii există o mare controversă în spațiul public autohton, reieșită din acest proiect, în cadrul căruia este stipulat faptul că unele salarii nu vor putea fi accesate de opinia publică.

Printre persoanele vizate se numără: angajații în sistemul de apărare al statului, în domeniul ordinii publice și siguranței etc.

Motivul pentru care s-a adoptat această decizie este: „eliminarea discriminării la care au fost supuşi funcţionarii respectivi, având în vedere specificul şi unicitatea atribuţiilor şi activităţii desfăşurate şi ţinând cont de interdicţiile şi incompatibilităţile prevăzute de statute, precum şi de dispoziţiile Codului administrativ, restricţii care, pentru majoritatea categoriilor de personal, se reflectă în diferenţe salariale”.Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

Bani mai mulți pentru profesori, din cauza coronavirusului

Anna Lesko, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Locuința de vis a Ancăi Serea, distrusă de furtuna violentă din Capitală: ”Nu știu dacă realizați până unde este apa”

Ce salariu are Carmen Iohannis? Soţia lui Klaus Iohannis câştigă foarte puţin pe lângă preşedinte

Virginia, față în față cu Robi! Concurenta a luat o hotărâre neașteptată în privința fostului ei partener! „Nu am niciun of. Am o dorință!” Cum a reacționat Robi

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies