Ratele la bănci vor putea fi amânate și după 1 ianuarie! „Cel mai generos program din Uniunea Europeană”


Poporul român va putea beneficia în continuare de cel mai dezvoltat program de amânare a ratelor din UE.


In articol:

Din cauza pandemiei de Coronavirus, tot mai mulți români întâmpină probleme financiare majore. În această privință,ministrul Finanțelor Florin Cîțu a anunțat că se lucrează în mod activ cu băncile în vederea prelungirii posibilității de amânare a ratelor. 

Ministrul a declarat că programul de care pot beneficia locuitorii țării noastre este „cel mai generos program din Uniunea Europeană”. „A fost greu, pentru că înseamnă costuri pentru sistemul bancar, pe care aceștia l-au acceptat în aceste condiții dificile, dar uite că a funcționat” au fost spusele lui Florin Cîțu. 

Cât de necesară este posibilitatea amânării ratelor?

Conform spuselor angajaților Ministerului Finanțelor, de la începutul stării de urgență, mai mult de 300.000 de români au beneficiat de amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni.

Florin Cîțu
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor[Sursa foto: Facebook]

„Sunt peste 330.000 de clienți care au beneficiat de această facilitate și acum ne gândim, împreună cu sistemul bancar, la ce facem după 1 ianuarie. Pentru că este clar că economia nu și-a revenit și s-ar putea să avem astfel de facilități. Ne uităm la mai multe variante, putem să ne gândim chiar la o prelungire a acestei perioade. Dar repet, acestea sunt scenarii pe care le lucrăm cu sistemul bancar, dar putem să plecăm de la o prelungire, până la variante care sunt mai soft, pe anumite cazuri specifice, unde vedem clar că sunt anumite sectoare unde oamenii nu pot să își revină, rămân în șomaj tehnic, sunt închise datorită deciziilor Guvernului. Atunci este clar că este nevoie de ajutor și putem să venim să susținem” a declarat recent Cîțu în cadrul unei conferințe.

2020 este închis!

Ministrul și-a mărturisit în cadrul acestei conferințe și lipsa de speranță pe care o are în vederea stabilizării economiei în acest an de foc: „2020 este închis. Nu mai avem ce să facem. Nu mai aveam ce să facem din momentul în care am închis economia 2 luni. Din acel moment am spus clar că va fi greu în 2020”.

Cu toate acestea, își pune încrederea în poporul român și îi avertizează pe cetățeni că „viteza de revenire este adevăratul risc” și că redresarea economiei țării „ține doar de noi”. „Avem încă 20 miliarde lei de investit pentru 2020 ca să putem să furăm startul în 2021. Obiectivul meu este ca 2021 să anuleze scăderea din 2020” a declarat ministrul Finanțelor.


Citește și:

Viorica Dancila va raspunde celor 40 de intrebari adresate de Denise Rifai, în această seară de la ora 23:00, la Kanal D!

Ministrul Sănătății a făcut anunțul! Regulile care trebuie respectate de toată lumea

Prefectul Capitalei, declarații despre o posibilă stare de urgență în București: „Astăzi s-a ajuns la peste 500 de îmbolnăviri”

Noi restricții în Capitală, după explozia cazurilor de Covid-19

Sfatul zilei de astăzi, miercuri, 28 octombrie 2020. Racii vor primi o sumă de bani!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic miercuri, 28 octombrie 2020. Nativii zodiei Rac se îndepărtează de cei dragi!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri