Ridurile marionetă, ce sunt și cum pot fi estompate


Ridurile marionetă sunt ridurile care apar de la colțul gurii spre linia mandibulară. Se numesc marionetă, deoarece în momentul în care ne confruntăm cu ele, seamănă cu acele păpuși marionetă.


In articol:

Dr. Iulia Panțuru a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre ce sunt ridurile marionetă și cum pot fi estompate. Iată tot ce trebuie să știi despre ele!

Citește și: Ce se întâmplă în organismul nostru când bem ţuică fiartă. Care este secretul pentru ca acest preparat să fie aromat

Ridurile marionetă, ce sunt și cum pot fi estompate

Ridurile marionetă, ce sunt și cum pot fi estompate

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Reguli de bune maniere când mergi în vizită

Ce sunt ridurile marionetă

Dr. Iulia Panțuru a menționat, în cadrul unei emisiuni TV, că ridurile marionetă sunt acele riduri care apar la colțul gurii spre linia mandibulara. Ele apar din cauza faptului că pierdem volum în timp, fie prin resorbție osoasă.

„Ridurile marionetă sunt ridurile care apar de la colțul gurii înspre linia mandibulară. Le zice marionetă pentru că în momentul în care deținem acele riduri semănăm cumva cu acele păpuși marionetă care au mandibula de se mișcă separat. Apar din cauza faptului că pierdem volum în timp, fie prin resorbție osoasă, fie prin că pachetele de grăsime ale feței se resorb sau se lasă din cauza gravitației și din cauza faptului că pielea își pierde din calitățile ei, din colagen, din elastină.

Apar în jurul vârstei de 40 de ani și sunt mai profunde la femei decât la bărbați pentru că bărbații au foliculii piloși care susțin pielea”, a menționat specialistul.

În momentul în  care ridurile au apărut, este indicat să mergem la un consult dermatologic sau să apelăm la chirurgie plastică, după care se decide dacă motivul principal este pierderea de volum, iar dacă este, injectările cu acid hialuronic vor fi soluția.

„De cele mai multe ori ele sunt riduri statice. Este foarte important să încercăm să le prevenim, printr-un regim sănătos, fotoprotecție. Odată ce au apărut, este nevoie de un consult dermatologic sau de chirurgie plastică după care se decide, de exemplu, dacă cauza principală este pierderea de volum, atunci injectările cu acid hialuronic sunt soluția, însă se începe de obicei în zona pomeților pentru că noi trebuie să susținem pielea și față. După care vom lucra pe calitatea pielii cu diverse proceduri care stimulează colagenul și elastina. Ulterior vom umple aceste riduri dacă ele mai rămân în urma celorlalte proceduri”, a mai spus specialistul.

Citește și: Care este procesul de albire al părului

Ridurile marionetă, ce sunt și cum pot fi estompate

Ridurile marionetă, ce sunt și cum pot fi estompate

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum se poate trata depresia la copii, mai ales dacă este identificată cât mai repede

Ce a mai spus specialistul despre aceste proceduri

Dacă persoana va exagera cu aceste proceduri și nu vor fi făcute corect, cât să corecteze micile deficiențe, se pot obține niște fețe foarte fericite sau complet înghețate, inexpresive sau foarte umflate.

„Dacă exagerăm cu aceste proceduri și ele nu sunt făcute corect cât să corecteze micile noastre deficiențe, putem să obține niște fețe ultra fericite sau complet înghețate, inexpresive sau foarte umflate. Sunt persoane care, din cauza excesului de acid hialuronic, au așa o față mare, rotundă și la un moment dat capul devine dublu față de cât era odată. Cumpătarea este și aici soluția, echilibrul este și aici soluția și practic păstrarea naturaleții este cea mai importantă verigă când vorbim de tratamente estetice. Întotdeauna când vă decideți să faceți aceste intervenții, apelați la un medic cu experiență care să vă explice exact atât riscurile și efectele adverse cât și beneficiile și decideți în cunoștință de cauză”, a mai spus specialistul.

Citește și: Cum ținem corect postul negru

Ridurile marionetă, ce sunt și cum pot fi estompate

Ridurile marionetă, ce sunt și cum pot fi estompate

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cele mai frecvente malformații congenitale la copii. „Există un număr mare de boli congenitale”


Abonează-te pe

Citește și:

Acidul hialuronic. Mituri și beneficii

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Ecografiile în timpul sarcinii: Când este bine să le faci

Cum consumăm corect fructele când ținem dietă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 27 ianuarie 2023. O zodie trebuie să își organizeze viața
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri