Acidul hialuronic. Mituri și beneficii


Aflați din rândurile următoare care sunt beneficiile pe care acidul hialuronic le aduce asupra frumuseții noastre.


In articol:

Acidul hialuronic este o substanță foarte cunoscută în domeniul cosmeticii, acesta având o mulțime de beneficii și existăm multe persoane care apelează cu încredere la medicul estetician pentru a le corecta anumite imperfecțiuni cu acid

hialuronic.

Există însă și anumite lucruri de care trebuie să ținem cont și pe care trebuie să le știm înainte să ne injectăm acid hialuronic.

În cadrul unei emisiuni, IuliaPanțuru, medic specialist dermatolog, a vorbit despre tot ce trebuie să știi despre tratamentul cu acid hialuronic.

Ce este acidul hialuronic

Citește și: Ce este acidul glicolic și cum îl introduci în rutina ta de îngrijire

Acidul hialuronic. Mituri și beneficii

Potrivit specialistului în domeniu, acidul hialuronic este o substanță de umplere, care se găsește sub forma a două mari formule, de care depinde efectul său imediat după injectare. 

„El se găsește sub două mari formule, în afară de cel din creme: cel pentru mezoterapie, cel care se injectează în derm pentru a menține hidratarea și pentru a menține colagenul, care într-adevăr nu are rezultate imediat și cel mai dens, mai consistent, care se folosește pentru a reface volumul, pentru a umple ridurile.

Acolo rezultatele sunt vizibile imediat în cabinet.”, a precizat specialistul în domeniu.

Care sunt beneficiile acidului hialuronic

Citește și: Totul despre afecțiunile sistemului limfatic dar și despre rinoplastie fără intervenții chirurgicale, duminică, începând cu ora 09.30 într-o nouă ediție "Apel la consilier" cu Eva Pavel

Acidul hialuronic. Mituri și beneficii

Există o serie de beneficii pe care acidul hialuronic le aduce asupra frumuseții noastre. Printre acestea se numără următoarele:

Acidul hialuronic împiedică formarea și definirea ridurilor

Tratamentul cu acid hialuronic reface volumul, umple liniile și ridurile, hidratează și conturează zona tratată. Așadar, acesta luptă împotriva apariție ridurilor, dar poate fi folosit și de către persoanele care au riduri deja formate.

Împiedică formarea ridurilor în momentul în care îl folosim pe post de mezoterapie, deci de hidratare. Putem să folosim acidul hialuronic injectabil pentru a umple ridurile deja formate .”, spune specialistul în domeniu.

Acidul hialuronic ne corectează diferite defecte la nivelul feței

Intervențiile cu acid hialuronic sunt minim invazive, nedureroase și nu necesită timp de recuperare. Acestea pot corecta diferite defecte la nivelul feței, cum ar fi maxilarul sau cearcănele adâncite.

Putem folosi acidul hialuronic pentru a corecta o lipsă de os de la nivelul maxilarului sau o mandibulă retractată. Putem folosi acidul hialuronic pentru a umple cearcănele, dar vorbim de cearcănele acelea cu lipsă de substanță și fără volum .”, spune specialistul în domeniu.

Tot ce trebuie să știi despre acidul hialuronic

Citește și: Colagenul și beneficiile lui asupra organismului. „Puterea de regenerare a pielii scade”

Acidul hialuronic. Mituri și beneficii

Specialistul în domeniu a precizat faptul că intervențiile cu acid hialuronic sunt reversibile și nu provoacă dependență.

Nu provoacă o dependență fizică. Nu este o dependență la substanță în sine, cât este emoțională. Acidul hialuronic se topește foarte ușor folosind o enzimă care se numește hialuronidază. Este o enzimă pe care o avem în corp și care degradează în mod natural acidul hialuronic. ”, spune specialistul în domeniu.

De asemenea, durata lui de existență în corp depinde de tipul de acid folosit. Se recomandă ca după mai multe proceduri de injectare a acidului hialuronic în buze, să se topească acidul hialuronic rămas și să se injecteze substanță nouă pentru a avea o eficacitate mai mare. Specialistul în domeniu ne recomandă să apelăm la un medic estetician bun pentru a nu avea parte de asimetrii ale feței cauzate de injectarea cu acid hialuronic.

„Cât stă el în corp depinde de gradul de stabilizare. Poate să țină între 3 și 6 luni dacă este un acid subțire, dar poate să țină și până la 2 ani când vorbim de acidul hialuronic pentru refacerea volumului, cel pe care îl injectăm în pomeți.În mod normal, dacă știm anatomia și unde să plasăm exact acidul hialuronic, acesta nu ar trebui să migreze. Migrează doar dacă este plasat superficial sau nu ținem cont de ligamentele feței, atunci poate să migreze și să dea o ușoară asimetrie.”, a precizat specialistul în domeniu.


Abonează-te pe

Citește și:

Beneficiile niacinamidelor pentru piele

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Metode prin care poți rămâne tânără fără intervenții estetice

Cum poți avea un nas perfect fără bisturiu

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Ajunsesem de la 116 kg la 59.” Daniel Onoriu, mărturisiri emoționante despre momentul în care a ieșit din comă
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Beauty
Parteneri