Revine declarația pe propria răspundere, iar magazinele se închid din nou la 18:00! Localitatea în care sunt impuse restricțiile


Din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19, autoritățile din localitate au fost nevoite să impună din nou restricțiile dure.


In articol:

Restricțiile revin în România! Din cauza numărului mare de infectări Covid-19, județul Timiș este prima zonă în care se impun din nou regulile pentru combaterea noului coronavirus.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis să aplice măsuri suplimentare anti-Covid pentru localitățile în care rata de infectare depășește 5 la mia de locuitori.

Mai exact, în localitatea Secaș, incidența a urcat la 5,13! Secaș intră în carantină, astfel că în zilele de vineri, sâmbătă și duminică magazinele se vor închide la ora 18:00.

Citeste si: Restricții dure în România! Ce localități intră în zona roșie

Revine declarația pe propia răspundere!
Revine declarația pe propia răspundere![Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, se interzice circulația persoanelor între orele 20:00 și 05:00 dimineața cu următoarele excepții:

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
  • deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.
  • Citeste si: Ioana Mihăilă a făcut anunțul! Accesul în spațiile comerciale s-ar putea face pe baza cerificatului Covid

Menționăm că operatorii economici sunt obligați să îşi organizeze şi desfăşoare activitatea, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, exclusiv în intervalul orar 05:00 și 18:00. După ora 18:00, operatorii economici pot desfășura activități precum livrarea la domiciliu.

Declarație pe propria răspundere.
Declarație pe propria răspundere.

Răzvan Cherecheș, despre reimpunerea restricțiilor în România

Expert în sănătate publică și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Răzvan Cherecheș, a reamintit cetățenilor români că rata de infectare a crescut considerabil, iar probabilitatea ca autoritățile să reimpună restricții este foarte mare.

De asemenea, el menționează că persoanelor nevaccinate li se vor impune restricții în ceea ce privește activitățile opționale, nu și în cele care vizează accesul la bunuri de bază.

Citeste si: România, aproape de 1.500 de infectări Covid-19 pe zi! Ce decizie va lua Prefectul Capitalei

„Orice fel de restricție care să afecteze accesul la bunuri de bază, la cumpărat pâine, apă, produse de bază, este imposibilă. Restricții pot fi impuse doar pe activitățile complementare, opționale: festivaluri – nu există dreptul de a merge la un festival, călătorii în străinătate – care ar favoriza transmiterea dintr-o țară în alta, orice fel de transport aerian – tot mai multe companii aeriene impun restricții. Dar toate acestea nu sunt drepturi, ci sunt privilegii. Privilegiile pot să fie restricționate, drepturile nu”, a explicat acesta.

Până astăzi, 7 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.109.076 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 1.059.637 de pacienți au fost declarați vindecați, potrivit ultimelor date publicate de Grupul de Comunicare Strategică.


Abonează-te pe

Citește și:

Lucruri sanatoase pe care sa le faci seara, in loc sa stai pe telefon

Ce tragedie! Este inuman ce a pățit actrița Oana Sîrbu

Vremea de miercuri, 8 septembrie 2021, anuntul ANM: vremea se raceste!

Sfaturile psihologilor pentru o relatie puternica, fericita si de lunga durata

Carmen de la Sălciua, gest neașteptat după ce a aflat că iubitul ei este însurat: „Nu mai are nimic cu această femeie”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Heaven Peralejo și Kiko Estrada s-au despărțit! Ce s-a întâmplat între cei doi îndrăgostiți

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri