Reteta zilei de marti. Bors manastiresc, ca la Caldarusani (retete romanesti pe gustul tau)


Reteta zilei de marti. Bors manastiresc, ca la Caldarusani (retete romanesti pe gustul tau)

Ca de fiecare data, va indemn a afla adevaratele retete romanesti de post in manastirile noastre cele vechi!

 

Acolo veti primi, pe langa retete, si pilde, si binecuvantare. Parintele Dionisie, seful cuhniilor de la Manastirea Caldarusani, imi marturisea cu un deceniu in urma ca niciodata nu i-a fost teama ca nu va avea ingredientele necesare in camara. Şi asta pentru ca simpla rugaciune era de ajuns pentru a completa ceea ce lipsea.
Imi spunea parintele ca daca n-avea zahar, sau orez, ori ceapa, bulion, atunci staretul manastirii il indemna: „Roaga-te, parinte Dionis, si vei primi ce-ti lipseste. Şi numai ce termina rugaciunea, ca intra in curte un binecredincios care-i aducea, ca danie pentru cuhnie, taman ceea ce-i trebuia. De la parintele Dionisie citire, eu va aduc… Reteta de bors manastiresc.
Ai trebuinta de: un kg de varza dulce, 3 cepe, 3 ardei grasi, un morcov, 3 rosii, 700 ml bors, o legatura de leustean, sare, piper; facultativ: 100 ml untdelemn, 150 g urda.
Afla pe Antena Satelor toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.

Acolo veti primi, pe langa retete, si pilde, si binecuvantare. Parintele Dionisie, seful cuhniilor de la Manastirea Caldarusani, imi marturisea cu un deceniu in urma ca niciodata nu i-a fost teama ca nu va avea ingredientele necesare in camara. Şi asta pentru ca simpla rugaciune era de ajuns pentru a completa ceea ce lipsea.



Imi spunea parintele ca daca n-avea zahar, sau orez, ori ceapa, bulion, atunci staretul manastirii il indemna: „Roaga-te, parinte Dionis, si vei primi ce-ti lipseste. Şi numai ce termina rugaciunea, ca intra in curte un binecredincios care-i aducea, ca danie pentru cuhnie, taman ceea ce-i trebuia. De la parintele Dionisie citire, eu va aduc… Reteta de bors manastiresc.

Ai trebuinta de: un kg de varza dulce, 3 cepe, 3 ardei grasi, un morcov, 3 rosii, 700 ml bors, o legatura de leustean, sare, piper; facultativ: 100 ml untdelemn, 150 g urda.


Afla pe Antena Satelor toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Mioara Velicu. "Noi ne-am crescut unul pe altul, îmbracam hainele unuia altuia"

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Ce poți da de pomană de Adormirea Maicii Domnului, 15 august

Mâncare de post pentru pomană

Cu ce se mănâncă nachos. Ce fel de toppinguri alegi pentru acest preparat

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Maria Constantin. „Eu țin foarte mult la imaginea mea și încerc să mă întrețin și să mă mențin în formă până când voi mai apărea pe scenă"
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri