Reţeta zilei de luni. Chiftele de naut (ca la Manastirea Simonopetra din Muntele Athos)

Reţeta zilei de luni. Chiftele de naut (ca la Manastirea Simonopetra din Muntele Athos)
Reţeta zilei de luni. Chiftele de naut (ca la Manastirea Simonopetra din Muntele Athos)

Se spune ca, odata, un calugar era nemultumit de sine, pentru ca nu se putea stapini de la a minca mult.

 

Ceruse sfatul duhovnicului sau, iar acesta i-a spus ca va rezolva problema daca „va sta de vorba cu sine insusi si daca va tine seama de sfaturile ce singur si le va da“.
Caluga¬rul urma cuvintul acestuia si vorbi catre sine: „De cita min¬care ai nevoie ca sa te saturi? Haide, asaza-te la masa si maninca pina ai sa te simti satul“.El avea dinainte doua piini mari, de cite trei livre fiecare (o livra este aproximativ egala cu 250 g). Minca prima piine si apoi jumatate din cea de a doua. „Cum te simti acum?“, se lua el la intrebari. „Satul.“ „Ei bine, acum du-te si roaga-te, iar miine vei minca doar o piine, un sfert din cea de-a doua piine si jumatate din cel de al doilea sfert“. Dupa prinzul de a doua zi, se intreba pe sine: „Azi cum te simti?“ „Parca imi e putin foame.“
„E bine. Roa¬ga-te, iar miine ai sa maninci doar o piine si un sfert.“ Si in fiecare zi isi da singur canon de ruga¬ciune, eliminind cite putin din cantitatea de piine de la masa. Dupa un timp, ajunse sa nu mai manince decit un coltuc. „Cum te simti?“ – isi puse el din nou aceeasi intrebare. „Satul. Caci inima mi-i plina“, isi dadu raspuns.
Aceasta pilda este una a cum¬patarii, dar si a modului in care te poti educa pentru o alimentatie sanatoasa.
Vorbeste in acelasi timp despre felul in care hrana sufletului si a mintii e asezata in echilibru cu hrana trupului.
Reţeta zilei de astazi (zi sfanta) vine chiar din Muntele Athos, de la Manastirea Simonopetra (numele Sfantului Petru ştim ca a fost, pe vremea cand era simplu pescar, Simon), daruita şi renovata de Mihai Viteazul. E o reţeta simpla, de post, caci aceasta zi de 29 iunie este una de cinstire şi de doliu, fiind cea in care sfantul a primit martiriul.
Ai trebuinţa de: 500 g naut boabe, 4 catei de usturoi, o ceapa mare, o legatura de patrunjel verde, o lingurita de seminte de chimen, 150 g faina, doua oua, piper, ulei de masline.
Citeşte reţeta pe ANTENA SATELOR.

Ceruse sfatul duhovnicului sau, iar acesta i-a spus ca va rezolva problema daca „va sta de vorba cu sine insusi si daca va tine seama de sfaturile ce singur si le va da“.Caluga¬rul

urma cuvintul acestuia si vorbi catre sine: „De cita min¬care ai nevoie ca sa te saturi? Haide, asaza-te la masa si maninca pina ai sa te simti satul“.El avea dinainte doua piini mari, de cite trei livre fiecare (o livra este aproximativ egala cu 250 g). Minca prima piine si apoi jumatate din cea de a doua. „Cum te simti acum?“, se lua el la intrebari. „Satul.“ „Ei bine, acum du-te si roaga-te, iar miine vei minca doar o piine, un sfert din cea de-a doua piine si jumatate din cel de al doilea sfert“.
Dupa prinzul de a doua zi, se intreba pe sine: „Azi cum te simti?“ „Parca imi e putin foame.“ „E bine. Roa¬ga-te, iar miine ai sa maninci doar o piine si un sfert.“ Si in fiecare zi isi da singur canon de ruga¬ciune, eliminind cite putin din cantitatea de piine de la masa. Dupa un timp, ajunse sa nu mai manince decit un coltuc. „Cum te simti?“ – isi puse el din nou aceeasi intrebare. „Satul. Caci inima mi-i plina“, isi dadu raspuns.

Aceasta pilda este una a cum¬patarii, dar si a modului in care te poti educa pentru o alimentatie sanatoasa. Vorbeste in acelasi timp despre felul in care hrana sufletului si a mintii e asezata in echilibru cu hrana trupului.

Reţeta zilei de astazi (zi sfanta) vine chiar din Muntele Athos, de la Manastirea Simonopetra (numele Sfantului Petru ştim ca a fost, pe vremea cand era simplu pescar, Simon), daruita şi renovata de Mihai Viteazul. E o reţeta simpla, de post, caci aceasta zi de 29 iunie este una de cinstire şi de doliu, fiind cea in care sfantul a primit martiriul.Ai trebuinţa de: 500 g naut boabe, 4 catei de usturoi, o ceapa mare, o legatura de patrunjel verde, o lingurita de seminte de chimen, 150 g faina, doua oua, piper, ulei de masline. 

Citeşte reţeta pe ANTENA SATELOR.

 

Citește și: Prognoza meteo luni, 8 decembrie 2025: Meteorologii ANM anunță temperaturi peste normalul perioadei și ploi slabe- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Motivul pentru care artistul Culiță Sterp nu a fost alături de copiii lui, de Moș Nicolae: „De la noi mai puțin, de la Dumnezeu mai mult.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Șoc în televiziune! A făcut infarct în direct și nu a mai putut fi salvat. Imaginile au șocat pe toată lumea

Apariția neașteptată a lui Cristi Botgros după comparația fostei sale iubite cu mama lui, Adriana Ochișanu. CU CINE A FOST VĂZUT la scurt timp după ce Alexandra Cuhuteac a lansat piesa care face ravagii pe internet

Cum arată bradul Ramonei Olaru și ce cadouri a primit asistenta TV, de ziua ei: „O iubesc, este superbă, este fix ce trebuia.”

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies