Rețetă tradițională de Ciorbă de perișoare. Îți va aminti de gustul copilăriei!


Ciorba de perișoare reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara cu ușurință. V-ați gândit să căutați rețeta simplă de la Wild cooking?


In articol:

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  ciorbă de perișoare , prezentată la Wild cooking, pe canalul de YouTube, theXclusive, Kanal D.

În plus, descoperiți și care este secretul pentru ciorba de perișoare, preparată exact pe gustul vostru. 

reteta de ciorba de perisoare

Rețetă tradițională de Ciorbă de perișoare

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețetă de Friptură cu cartofi wedges și sos alb cu ciuperci. Vei impresiona toți invitații!

 

Rețetă de  Ciorbă de perișoare

Pe canalul de YouTube, theXclusive, găsiți cea mai simplă rețetă de  ciorbă de perișoare , absolut delicioasă, prezentată la Wild cooking, Kanal D, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – o oră

Timp total  – o oră și 30 minute

Porții  – 10 persoane

Ingrediente –  Ciorbă de perișoare

Ingrediente pentru ciorbă

  • un păstârnac
  • o ceapă roșie
  • un morcov mai mare
  • un sfert de țelină
  • apă
  • 3 bucăți mari de carne de porc cu os (opțional)
  • borș (după gust)
  • 2 ouă
  • o legătură de pătrunjel

Ingrediente pentru perișoare

  • 600 g carne tocată de porc
  • o legătură de pătrunjel
  • 3 ouă
  • sare grunjoasă
  • piper negru măcinat
  • boia de ardei
  • o jumătate de cană de orez
  • busuioc uscat

Ingrediente pentru servire (opțional)

  • ardei iute verde
  • smântână

retete emisiunea wild cooking de la kanal d

Rețetă tradițională de Ciorbă de perișoare

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețetă de Supă cremă de cartofi. O supă cu adevărat copioasă!

Mod de preparare -  Ciorbă de perișoare

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom începe prin a pregăti  focul  pentru pirostria noastră, pentru că această rețetă de ciorbă de perișoare se poate prepara și afară, în aer liber, pe pirostrie. Bineînțeles că rețeta se poate pregăti și în casă, însă de această dată, o vom pregăti în aer liber, direct pe pirostrie, la ceaun.

Pasul 2.  Mai departe, ne vom ocupa de pregătirea legumelor. Așadar, începem prin a tăia un p ă stârnac în cubulețe mici, apoi și o ceapă roșie, de dimensiuni mai mari, o vom tăia prima dată rondele, apoi în cubulețe mai mici, de asemenea. În continuare vom avea nevoie și de un morcov mai mare, pe care îl vom tăia tot în cubulețe mai mici, pentru ciorba noastră delicioasă de perișoare. Nu trebuie să uităm nici de țelină, așadar, vom avea nevoie doar de un sfert de țelină, pe care o vom curăța și o vom toca în cubulețe mici.

Pasul 3.  A venit momentul să punem ceaunul pe pirostrie, în interiorul căruia vom turna o cană de apă. Imediat apoi, transferăm și toate legumele tăiate, în ceaun. În timp ce acestea încep să fiarbă, le vom mai adăuga apă, astfel încât să fie acoperite complet. Din când în când mai amestecăm, cu o lingură de lemn, iar mai apoi, adăugăm și 3 bucăți mari de carne de porc cu os (opțional).

cea mai simpla reteta de ciorba de perisoare

Rețetă tradițională de Ciorbă de perișoare

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Rețetă de Șnițel de pui cu cartofi prăjiți. Mai bun decât preparatele de tip fast-food!

Pasul 4.  Acum a venit momentul să ne ocupăm de prepararea perișoarelor noastre delicioase. Așadar, vom avea nevoie de 600 de grame de carne tocată de porc, pe care o vom așeza într-un bol de dimensiuni mai mari. Tocăm mărunt o legătură de pătrunjel proaspăt, iar peste carnea din bol, adăugăm 3 ouă întregi, un amestec de sare grunjoasă, piper negru măcinat  și boia de ardei (după gust), dar și verdeața proaspăt tocată. Toate aceste ingrediente se amestecă bine de tot, pentru a se încorpora. Adăugăm apoi și o jumătate de cană de orez și puțin busuioc uscat, continuând să amestecăm. După ce am terminat, începem să formăm perișoarele noastre, rând pe rând.

Pasul 5.  Nu trebuie să uităm nici de ciorba noastră de pe pirostrie, așa că din când în când, vom mai amesteca în ea, chiar și cu un polonic. A venit timpul să punem toate perișoarele realizate, în ceaunul cu ciorbă. După câteva minute, vom adăuga și borș (după gust).

Pasul 6.  Într-un bol de dimensiuni mai mici, vom sparge 2 ouă și le vom bate bine de tot, pentru ca mai apoi să le adăugăm peste ciorba noastră, în timp ce amestecăm. Tocăm mărunt încă o legătură de pătrunjel și o punem deasupra, în ciorbă.

Pasul 7.  Ciorba de perișoare se poate savura cu un ardei iute verde și smântână (opțional), iar rețeta este gata!

Ciorba de perișoare  este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!

ca mai buna reteta de ciorba de perisoare

Rețetă tradițională de Ciorbă de perișoare

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Pomana porcului la ceaun. Un preparat tradițional românesc foarte apreciat!


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă de Supă cremă de cartofi. O supă cu adevărat copioasă!

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Pomana porcului la ceaun. Un preparat tradițional românesc foarte apreciat!

Rețetă de Șnițel de pui cu cartofi prăjiți. Mai bun decât preparatele de tip fast-food!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking
Rețeta de Clătite cu miere și fulgi de migdale, cu care îți poți face dimineața mai gustoasă!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Video
Parteneri