Rețetă delicioasă de Quiche Lorraine. O să fi pe placul întregii familii!

reteta delicioasa de quiche lorraine
Rețetă delicioasă de Quiche Lorraine

Quiche Lorraine reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  Quiche Lorraine. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Quiche Lorraine, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Quiche Lorraine

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  Quiche Lorraine, absolut delicioasă, în doar 11 pași simpli!

Timp de pregătire  -50 minute

Timp de preparare  – o oră și 10 minute

Timp total  – 2 ore

Porții  – 6 persoane

Ingrediente – Quiche Lorraine

Ingrediente pentru aluat

  • 300 g de făină
  • zahăr brun
  • sare
  • o cană de unt
  • apă cu gheață
  • puțină votcă
  • câteva boabe de fasole uscată

Ingrediente pentru umplutură

  • o ceapă albă mică
  • 120 g cheddar
  • 8 felii de bacon
  • 4 ouă
  • 240 ml smântână lichidă
  • nucșoară
  • piper negru măcinat
  • sare
  • o roșie

Ingrediente pentru decor

  • pătrunjel

placinta quiche lorraine
Rețetă delicioasă de Quiche Lorraine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de foitaj de casă. Este făcut din cinci ingrediente simple!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Mod de preparare - Quiche Lorraine

Pasul 1.  Începem prin a pregăti aluatul.

Vom avea nevoie de un robot de bucătărie (pentru a-l prepara mai rapid). Se adaugă 300 de grame de  făină, un sfert de cană de  zahăr, o jumătate de linguriță de  sare  și se amestecă. Apoi adăugăm și o cană de  unt  rece, pe care l-am tăiat înainte în cubulețe mici și continuăm să amestecăm, până vom obține un aluat fărâmicios. În aceeași compoziție adăugăm și un sfert de cană de  apă cu gheață  și un sfert de cană de  votcă,
pe care o veți adăuga treptat, în timp ce porniți robotul de bucătărie și amestecați.

Pasul 2.  Pe o suprafață plană, așezăm aluatul pe o hârtie de copt, pe care o vom împăturii în repetate rânduri, altfel încât să se adune aluatul într-o formă rotundă și plată. Îl înfășurăm bine într-o folie alimentară și îl așezăm în frigider,  peste noapte  sau măcar  o oră.

Pasul 3.  După acest interval de timp, aluatul se scoate din frigider și se mai lasă  10 minute  să se încălzească, iar mai apoi vom presăra puțină  făină  pe blat și vom așeza aluatul, pe care îl vom mai aplatiza puțin. Aluatul se va rula pe sucitor și se va așeza pe o farfurie specială pentru  plăcintă, iar în cazul în care există un exces de aluat pe margini, îl vom tăia cu o foarfecă de bucătărie, iar marginea se pliază.

Farfuria cu plăcintă se pune în congelator pentru aproximativ  15 minute.

Pasul 4.  În acest interval de timp, cuptorul se setează la cea mai ridicată temperatură (în funcție de cuptor). Se scoate din frigider farfuria de  plăcintă, peste care se pune hârtie de copt, un strat dublu de folie de aluminiu și câteva boabe de fasole uscată, pentru a presa plăcinta. Blatul de plăcintă se pune la cuptor pentru  20 minute, la o temperatură de  220 de grade Celsius.

Pasul 5.  Între timp, ne vom ocupa de umplutura pentru preparatul nostru. Vom avea nevoie de o ceapă albă mică, pe care o vom tăia mărunt, apoi vom lua 120 de grame de cheddar pe care îl vom rade pe răzătoarea cu găuri mai mari.

Pasul 6.  Mai departe, vom avea nevoie de 8 felii de bacon, pe care le vom tăia în fâșii potrivite. Se pun într-o tigaie rece, pe care o vom pune pe foc, la nivel mediu spre mare. Vom amesteca din când în când și vom aștepta până vor deveni crocante, timp de aproximativ 8 minute. Apoi se va lua din tigaie și o vom așeza pe un prosop de hârtie, pentru a se scurge uleiul. Vom păstra un sfert de cană din uleiul din tigaie.

cea mai simpla reteta de quine lorraine
Rețetă delicioasă de Quiche Lorraine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Macarons, desertul franțuzesc de care nu te poți sătura. Un răsfăț special oferit prietenilor și familiei!

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Pasul 7.  A venit timpul să scoatem și blatul de plăcintă de la cuptor. Luați cu grijă folia de aluminiu și hârtia de copt de pe  plăcintă  și le puneți deoparte. Același lucru vom face și cu plăcinta noastră.

Pasul 8.  În continuare, ne vom ocupa de prepararea compoziției. Vom pune tigaia la foc mediu, vom adaugă uleiul păstrat mai devreme și vom adăuga bucățelele de ceapă. Se gătește până se va carameliza, timp de aproximativ 3 minute, iar apoi oprim focul.

Pasul 9.  Trebuie să ne mai ocupăm de un alt pas, și anume, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom adăuga 4 ouă și le vom amesteca bine, bine. Între timp, adăugăm și 240 de mililitri de smântână lichidă, puțină nucșoară rasă, un praf de piper negru măcinat și o jumătate de linguriță de sare. Amestecăm toate ingredientele cu ajutorul unui tel.

Pasul 10.  A venit timpul să ne ocupăm de asamblarea preparatului nostru. În tava în care se află plăcinta noastră, vom pune prima dată, un strat din toată cantitatea de ceapă, apoi unul din jumătate din cantitatea de bacon, toată cantitatea de cheddar, cealaltă jumătate din cantitatea de bacon, iar la final amestecul de ouă. Deasupra vom presăra încă câteva bucățele de bacon și câteva felii de roșii.

Pasul 11.  Tava se pune la cuptor, la o temperatură de 170 de grade Celsius, timp de 50-55 de minute. Când se scoate din cuptor, se mai lasă puțin, pentru a se răci, aproximativ 10 minute, înainte de a o tăia. Se presară puțin pătrunjel deasupra și este gata!

Quiche Lorraine  este gata și se poate servi. Poftă bună!

quiche lorraine
Rețetă delicioasă de Quiche Lorraine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de lava cake. Un desert gata de servit în 30 de minute!



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Rețetă de Cheesecake cu lămâie. Un desert echilibrat, perfect pentru orice iubitor de dulciuri!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Rețetă de foitaj de casă. Este făcut din cinci ingrediente simple!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies