Rețetă de foitaj de casă. Este făcut din cinci ingrediente simple!


Foitajul de casă reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?


In articol:

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  foitaj de casă. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos foitaj de casă, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  foitaj de casă

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  foitaj de casă, absolut delicioasă, în doar 9 pași simpli!

Timp de pregătire- 40 minute

Timp de odihnă- 3 ore

Timp total -3 ore și 40 minute

Porții- 4 persoane

Ingrediente – foitaj de casă

  • 240 g făină
  • sare
  • zahăr granulat
  • 200-230 g unt
  • 150 ml apă cu gheață

reteta de foitaj de casa ca la mama acasa

Reteta de Foitaj de casa

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de Mic dejun englezesc. Unele persoane spun că este micul dejun al campionilor și că nu vor începe ziua fără el!

Mod de preparare - foitaj de casă

Pasul 1.  Vom începe prin a adăuga într-un bol de dimensiuni potrivite, 240 de grame de făină, o linguriță de sare și o lingură de zahăr granulat. Cu ajutorul unui tel, vom amesteca toate aceste trei ingrediente.

Pasul 2.  Între timp, vreme de 10 minute, vom pune la congelator pachetul nostru de unt (200-230 de grame), pentru că ne dorim să fie foarte rece și înghețat. Acest unt se va scoate din congelator și se va rade pe o răzătoare, peste ingredientele noastre din bol. Pe măsură ce radem untul, este nevoie să îl mai amestecăm puțin cu celelalte ingrediente, pentru a începe ușor, ușor, să se topească.

Pasul 3.  După ce am terminat pasul anterior, peste ingredientele noastre vom adăuga 150 de mililitri de apă cu gheață (în ploaie). Conținutul se poate amesteca cu ajutorul unei furculițe, pe măsură ce mai adăugați, treptat, din apa cu gheață.

Pasul 4.  A venit timpul să ne folosim direct de mâini. Așadar, vom împături amestecul, prin apăsare ușoară. Odată ce am obținut o textură de aluat, vom mai turna încă o linguriță de apă cu gheață (din cei 150 de mililitri), pentru ca aluatul să se mai adune. Acesta se presează până vom obține o minge uniformă.

Pasul 5.  Imediat ce ne-am ocupat și de acest pas, vom lua mingea noastră de aluat și o vom așeza pe o folie alimentară, pentru a o mai întinde puțin, însă de această dată cu sucitorul, până vom obține o formă pătrată, însă nu subțire. Apoi vom înfășura bucata noastră de aluat, în folia alimentară și o vom pune la frigider, până se va răci.

cea mai simpla reteta de foitaj de casa

Reteta de Foitaj de casa

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de Macarons, desertul franțuzesc de care nu te poți sătura. Un răsfăț special oferit prietenilor și familiei!

Pasul 6.  După ce aluatul s-a răcit îndeajuns de mult, îl vom scoate din frigider și din folia alimentară, pentru a-l așeza pe o suprafață plată, pe care am presărat puțină făină înainte, dar și deasupra. Cu ajutorul unui sucitor, vom transforma forma noastră pătrată, într-una dreptunghiulară. Nu uitați ca din când în când, să mai presărați făină, pentru a nu se lipi.

Pasul 7.  Forma noastră dreptunghiulară se va împături în trei și se va continua să se aplatizeze. Acest pas se repetă de 4 ori, pentru ca aluatul să fie mai suplu, pe măsură ce repetăm procesul, pentru ca mai apoi să se țină la frigider pentru aproximativ 2 ore.

Pasul 8.  După acest interval de timp, vom mai presăra puțină făină pe suprafața noastră plată și vom scoate aluatul din frigider. Din acesta se va mai face iar o formă dreptunghiulară și se va tăia în trei fâșii mari, pentru ca mai apoi, fiecare fâșie în parte să se taie în triunghiuri, cât se poate de egale.

Pasul 9.  Exact așa cum sunt, triunghiuri, se vor pune pe o tavă de cuptor, în care am așezat hârtie de copt, la cea mai mare temperatură (în funcție de cuptor) și se coc, până când vor avea o nuanță aurie.

Foitajul de casă  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

foitaj de casa

Reteta de Foitaj de casa

[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de supă cremă de dovleac cu smântână. Este delicioasă și toată lumea o va aprecia!


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă de supă cremă de cartofi și usturoi. Trebuie servită cu crutoane sau cu o felie de bruscheta!

Sarah Prodan, despre suferința Anamariei Prodan după divorț: Am văzut-o pe mama mea plângând în...

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Rețetă de supă cremă de dovleac cu smântână. Este delicioasă și toată lumea o va aprecia!

Rețetă de Macarons, desertul franțuzesc de care nu te poți sătura. Un răsfăț special oferit prietenilor și familiei!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Așa am simțit.” Florin Piersic Jr. a fost căsătorit timp de o lună, cu fosta dansatoare a Andreei Marin. Motivul pentru care nu mai vrea să se căsătorească niciodată
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri