Reteta de varza murata. Trucurile ca sa iti iasa perfecta


Reteta de varza murata. Trucurile ca sa iti iasa perfecta

Ce spun specialiştii despre alegerea verzei pentru murat, despre concentraţia ideală a saramurii şi despre combinaţia ce mai bună de ingrediente? Cum se murează varza şi ce este „Lactobacilus”?

Pregătirea ingredientelor

Primele două straturi de frunze trebuiesc îndepărtate neapărat înainte de pune varza la murat. De regulă, frunzele respective sunt ofilite sau sunt lovite în timpul transportului. Nu vă zgârciţi, căci altfel riscaţi să stricaţi produsul final. Cei mai mulţi bucătari recomandă ca varza să fie pusă la murat întreagă, dar cu cotorul scos (scobit), însă se poate pune şi cu cotor sau chiar tăiată în două sau în patru.

Se pare totuşi că verzele mai mici, puse la murat întregi, ies parcă mai gustoase.

Sfecla roşie se curăţă de coajă şi se taie în două sau în patru (în funcţie de mărimea ei). Tulpinile de mărar se rup în capete de 10-15 centimetri lungime. Saramura se prepară la concentraţia de 30 de grame de sare la un litru de apă rece.

Dacă puneţi prea puţină sare riscaţi să nu se conserve prea bine varza (se poate altera), iar dacă e prea multă se blochează procesul de murare. Pentru început se pot prepara circa 15 litri de saramură şi apoi se mai poate face şi alta pentru a completa butoiul.

citeste continuarea aici


Abonează-te pe

Citește și:

Vrei sa iti iei un caine? Cum sa il alegi pe cel care ti se potriveste

Detalii șocante! Ce au descoperit medicii pe corpul lui Alexandru Arșinel

Cum le place barbatilor sa faca sex in functie de zodie

Horoscop zilnic JOI 27 SEPTEMBRIE 2018. De ce Soarele si Marte ne fac o zi buna?

Esti iubitoare de caini sau de pisici? Ce spune preferinta ta despre personalitate

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este sora Siminei Loica. Cele două s-au reîntâlnit, iar fotografia de familie a fost nelipsită
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri