Rețetă de negresă cu gem de caise. Care este ingredientul secret pentru această prăjitură

Prajitura negresa cu gem de caise

Prăjitura negresă se poate prepara în multe moduri. Printre cele mai populare sunt cele doar cu ciocolată, cu gem de vișine, căpșuni, cireșe și, bineînțeles, caise. Este foarte simplă, ai nevoie de doar câteva ingrediente și de puțin timp liber. Află cum să prepari negresa cu gem de caise:

Negresa este un desert foarte ușor de preparat. Ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru a obține o prăjitură pufoasă, aromată și pe gustul tuturor. Negresa cu gem se numără printre cele mai modeste și simple deserturi din câte există.

Faptul că nu durează mai mult de 20 de minute să prepari aluatul contribuie, fără doar și poate, la popularitatea ei. Multe gospodine o aleg atunci când vor să pună pe masă ceva dulce, dar nu au destul timp la dispoziție pentru a prepara un tort, spre exemplu. Iată cum prepari negresa cu gem de caise:

Citeste si: Care este temperatura optimă pentru a coace un COZONAC. Ce secrete au gospodinele pentru acest preparat

prajitura negresa cu gem de caise

prajitura negresa cu gem de caise

[Sursa foto: Unsplash]

Ce ingrediente ai nevoie pentru această prăjitură delicioasă

Pe lângă faptul că nu vei petrece prea mult timp în bucătărie pentru a prepara acest desert, nici ingredientele nu îți vor da bătăi de cap. Pentru negresa cu gem de caise ai nevoie de câteva alimente simple, de bază, pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie. Desertul este fraged, pufos și reușește să întreacă de fiecare dată toate așteptările.

Pentru acest desert nu trebuie decât să amesteci ingredientele uscate cu cele umede, iar mai apoi să pui toată compoziția într-o tavă încăpătoare.

Pe deasupra poți decora prăjitura negresă cu gem de caise cu fulgi de nucă de cocos, migdale, nuci, alune sau ciocolată topită. Toate acestea te vor ajuta să oferi desertului un contrast de texturi absolut fantastic.

Citește și: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Citește și: De ce Andreea Antonescu nu a fost prezentă la nunta mamei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Preț COZONAC Paște 2022: Cât vor plăti românii pentru acest preparat tradițional. „Problema este că aceste creşteri de costuri nu se opresc aici"

Prajitura negresa cu gem de caise

Prajitura negresa cu gem de caise

[Sursa foto: Unsplash]

Pentru o tavă de dimensiuni medii ai nevoie de:

- 350 g făină tip 000
- 8 g praf de copt
- 100 g zahăr
- 25 g zahăr vanilat
- 50 g cacao
- un praf de sare
- 300 ml apă minerală
- 150 g ulei de floarea soarelui
- 2

lingurițe extract de cafea (sau rom/migdale/vanilie)
- 150 g gem de caise
- 80 g migdale crude

Prăjitura negresă cu gem de caise va avea o textură pufoasă dacă folosești făină de patiserie, mai exact cea de tip 000. Poți alege diferite tipuri de gem: cel de caise, gutui, prune, vișine, căpșuni, cireșe etc. Aromele sunt foarte importante în această rețetă. Extractul de cafea, de exemplu, poate intensifica aroma de ciocolată a blatului, iar migdalele se vor potrivi de minune cu textura acestuia și gustul gemului de caise.

De asemenea, ingredientul secret pe care putini bucătari îl precizează este folosirea migdalelor in compoziția negresei.

Citește și: Claudia Puican, primele imagini cu bebelușul. Artista și Armin Nicoara sunt în culmea fericirii- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV: Noul vaccin împotriva COVID-19. Detalii și explicații de la specialiști: "Noul vaccin vine ca un update și în mod logic el trebuie folosit pentru ce avem acum"- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum au luat naștere JELEURILE. Pentru mulți oameni gelatina era considerată echivalentul culinar al plasticului

Cum să prepari negresa cu gem de caise

Pentru început va trebui să pornești cuptorul la 180 de grade. În tavă se adaugă untul sau uleiul și se pune hârtia de copt. Ingredientele uscate și anume făina, zahărul, praful de copt și pudra de cacao se adaugă într-un bol spațios. Tot aici se adaugă și un sfert din cantitatea de migdale. Acestea se taie mărunt cu ajutorul unui cuțit. Se amestecă toate ingredientele.

Într-un vas separat se adaugă 300 ml de apă minerală, uleiul de floarea soarelui și extractul de cafea sau cel de rom, migdale sau vanilie. Totul se adaugă în bolul cu ingredientele  uscate și se amestecă ușor. Vei obține un aluat moale, asemănător unei creme de ciocolată.

Aluatul se toarnă în tavă, iar pe deasupra se pun și fulgii de migdale, cocos sau nuca. Dacă îți dorești ca aceasta să fie și mai moale, poți face o glazură din ciocolată pe care să o pui peste după ce se coace. Prăjitura se lasă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute, până când va trece testul cu scobitoarea. Înainte de servire trebuie lăsată la răcit preț de 20 de minute.



Citește și:

Cât timp fierb ciupercile. Ce soiuri se fierb cel mai repede

Cine a inventat ciocolata. Povestea inventatorului ciocolatei și influența sa asupra lumii dulciurilor

ego.ro Diferența dintre mască de păr și balsam de păr. Multe femei le încurcă

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro "Am o pensie rușinoasă. Suntem cantitate neglijabilă". Ce venit lunar încasează Tora Vasilescu după o viață în care a strălucit pe scenă și pe marile ecrane în zeci de roluri memorabile

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Seyit Ali Karadağ din serialul Melek, copleșit de amintiri emoționante! Celebrul actor Mehmet Çevik îi duce dorul tatălui său

stirilekanald.ro Horoscop 4 octombrie 2023: Trei zodii sunt răsplătite pentru munca depusă! Ce ne spun astrele pentru ziua de azi?


Parteneri
Cookies