Reteta chimistilor pentru prepararea mujdeiului - Cum sa-l faci sa iasa perfect!


Reteta chimistilor pentru prepararea mujdeiului - Cum sa-l faci sa iasa perfect!

Specialiştii în chimie explică ce substanţe benefice pentru organism conţine usturoiul zdrobit şi ce efecte negative poate avea banala sare de bucătărie asupra „cocktail-ului” folositor pentru organism.

Usturoiul pentru mujdei n-are niciun fel de indicaţii tehnice de zdrobire. Poate fi făcut praf şi pulbere sau doar un pic turtit. Poate fi pisat ore întregi sau doar câteva secunde. Se poate zdrobi cu răbdare ardelenească sau cu furie oltenească. De asemenea, nu contează diametrul pistilului şi nici adâncimea mojarului. Poate fi amestecat apoi cu apă, zeamă de carne, ulei, hrean, oţet sau ce-o mai fi, căci nebănuite sunt căile gastronomiei.

Absolut suprinzător, singurul ingredient pe care chimiştii nu-l recomandă pentru mujdei este banala sare.

De ce nu se pune sare în mujdei! Răspusnul fiindu-ne dat de imginerul chimist Ştefan Manea: „Pentru ca i se distrug pe loc şi ireversibil enzimele şi în loc să ne fie de ajutor, substanţa formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!”.

Citeste continuarea aici.


Abonează-te pe

Citește și:

Lidia Fecioru, cel mai eficient tratament pentru guturai: "Se da foc la tija de usturoi"

Smiley și Gina s-au CĂSĂTORIT în secret!? O poză ”scăpată” pe internet i-ar fi dat de gol

De cate ori pe saptamana sa mananci usturoi ca sa te feresti de cancer

Pune usturoi in cada inainte de baie! Iata ce efecte are

Pune-ti un catel de usturoi in gura si asteapta cateva minute! Nu iti vine sa crezi ce ti se intampla!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic sâmbătă, 15 mai 2021! O zodie face schimbări majore în casă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri