Restricțiile se vor ridica pentru cei care se vaccineză anti-COVID-19 ? Heiko Maas, ministrul german de externe, declarație controversată!


Unul dintre liderii europeni propune ca cei vaccinați să aibă parte de o serie de beneficii.


In articol:

O nouă decizie controversată a stârnit un val de reacții în Europa. Un important lider european propune ca persoanele care vor alege să se vaccineze împotriva coronavirusului să beneficieze de o relaxare a restricțiilor.

Heiko Maas, ministrul german de externe, căci despre el este vorba, susține că persoanele vaccinate anti-COVID-19 vor putea intra în restaurante și cinematografe mai devreme decât cei care vor refuza imunizarea, conform Reuters.

Deși există deja voci care contestă această propunere, chiar din rândul oficialilor germani, ministrul de externe este decis să meargă până la capăt cu ideea beneficiilor lărgite pentru cei vaccinați.

Șeful diplomației germane susține că drepturile cetățenilor au fost restrânse masiv de către stat, ca urmare a extinderii pandemiei și al numărului ridicat de infectări cu noul coronavirus, însă odată cu vaccinul, aceste lucruri se pot schimba.

Citeste si: Intrăm din nou în lockdown? Avertismentul medicului Octavian Jurma, despre valul trei al pandemiei de COVID-19: "Dacă la noi se exclud măsurile acestea..."

„Nu a fost clarificat în mod concludent în ce măsură persoanele vaccinate pot infecta alte persoane. Ceea ce este clar, însă, este că o persoană vaccinată nu mai ia ventilatorul nimănui. Acest lucru exclude cel puţin un motiv important pentru restrângerea drepturilor fundamentale”, a comentat Maas pentru Bild am Sonntag.

1 milion d e persoane pot scăpa de restricții

beneficii pentru cei care se vaccinează

Aproximativ 1 milion de germani s-au vaccinat anti-COVID-19 până vineri și conform datelor oficiale, populația Germaniei se ridică la un număr de 83,2 milioane de oameni, menționează Institutul Robert Koch.

Citeste si: Unde ne putem vaccina împotriva COVID-19? Iată cele 8 centre din București!

Toate propunerile lui Maas în ceea ce privește ridicarea restricțiilor pentru persoanele vaccinate au fost contestate de miniștrii germani, care nu consideră viabilă ideea de a acorda anumite beneficii celor care aleg să se imunizeze, întrucât se vor crea astfel inegalități în societate, în condițiile în care nu toți cetățenii care își doresc să se vaccineze dispun de această oportunitate, din cauza numărului insuficient de doze.

 

De asemenea, șeful diplomaţiei a declarat că prin această decizie, guvernul ar restrânge şi drepturile patronilor de restaurante, cinematografe, teatre şi muzee.

 

Heijo Maas admite că o astfel de decizie ar putea genera inegalităţi în „perioada de tranziţie”, însă ministrul a fost de părere că acestea vor fi justificate, conform Constituţiei, în condițiile în care există un motiv obiectiv, iar serviciile publice de bază nu ar fi afectate de acest aspect.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Adrian Streinu Cercel face anunțul momentului: "Masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023..."

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS 😱😱😱

Intrăm din nou în lockdown? Avertismentul medicului Octavian Jurma, despre valul trei al pandemiei de COVID-19: "Dacă la noi se exclud măsurile acestea..."

Unde ne putem vaccina împotriva COVID-19? Iată cele 8 centre din București!

S-a dat legea! Românii vor primi 400 de lei de persoană!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

|| NOTEAZĂ || Cifra destinului influențează viața unei persoane. Cum obții bunăstarea prin intermediul numerologiei

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri