Intrăm din nou în lockdown? Avertismentul medicului Octavian Jurma, despre valul trei al pandemiei de COVID-19: "Dacă la noi se exclud măsurile acestea..."


Pandemia de coronavirus nu s-a sfârșit, astfel că medicul Octavian Jurma face precizări cu privire la situația epidemiologică din țara noastră.


In articol:

Medicul Octavian Jurma a declarat că singura soluție de a scăpa de pandemie este închiderea. Ce a precizat doctorul legat de pandemia de COVID-19.

Medicul Octavian Jurma, despre pandemia de COVID-19

”Sperie UE și țările care vedem că iau măsuri de carantină – Marea Britanie, Scoția, toți se închid.

Sunt speriați de acest val trei care este alimentat de o tulpină mai infecțioasă decât cele care au produs valurile unu și doi.

Citeste si: Medicii români, despre efectele adverse ale vaccinului anti-COVID-19: "Există posibilitatea de..."

medic octavian jurma despre coronavirus
Octavian Jurma face precizări cu privire la pandemia de coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Cu măsurile (n.r. de relaxare) pe care le-am luat în toamnă, vom avea o rată de infectare mai mare. Dacă la noi se exclud măsurile acestea, nu putem decât să asistăm la o creștere a numărului de infecții, pentru că singura modalitate de a ne proteja este să izolăm cu ajutorul testelor și

nu avem o capacitate suficient de mare de teste și nici nu mai avem cum să o mărim suficient de mult, și printr-o carantină generalizată, să facem închideri, lucruri care iarăși nu sunt luate în discuții, pentru că noi, în general, ne-am obișnuit să reacționăm reactiv, când sunt pline spitalele și știm că măsurile au două săptămâni nevoie să-și facă efectul, în vreme ce peste tot se acționează anticipativ.

Citeste si: Cercetătorul Octavian Jurma, despre noua tulpină COVID-19: "Am pierdut controlul..."

doctor octavian jurma declaratii
Octavian Jurma vorbește despre situația epidemiologică din România, din cauza pandemiei de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Dacă noi anticipăm și vedem un trend ascendent, se pot face aceste simulări pe care le fac și eu și să ajungem la concluzia să acționăm ca și cum am avea 10.000 de cazuri, deși noi avem doar 5.000, ca să nu ajungem la cele zece mii.

Am făcut o calibrare: dacă am fi testat la nivelul a 38.000 de teste cât au fost în noiembrie și numerele probabil că ar fi fost duble în această perioadă. Nu va dura mult să ne întoarcem la media zilnică de peste 8000 de cazuri.”, a declarat medicul Octavian Jurma.

Medicul Octavian Jurma susține că noua tulpină de COVID-19 îngrijorează pe toată lumea, însă cu restricții dure se poate trece peste această etapă.


Abonează-te pe

Citește și:

Dezvăluiri incredibile! COVID-19 nu va dispărea niciodată?

Se leagă o idilă? Anca Țurcașiu, întâlnire misterioasă cu un bărbat celebru din România!

Lovitură pentru artiștii români din partea Guvernului Trebuie să dea banii înapoi!

Noi reguli impuse de pandemia de COVID-19 pentru românii care vor călători în străinătate

COVID-19 Scoția: Un nou lockdown se impune din cauza virusului

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Anamaria Prodan a aflat cine este persoana care a trimis pozele cu ea nud: „Va plăti. La Poliție e deja totul aranjat”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri