Noi reguli impuse de pandemia de COVID-19 pentru românii care vor călători în străinătate


Călătoriile în străinătate vor fi din nou valabile, însă cu anumite restricții. Care sunt acestea, potrivit ultimelor informații.


In articol:

Românii își doresc revenirea la normalitate și implicit petrecerea concediilor în străinătate, ca înainte de pandemia de COVID-19. Cu toate că acest lucru va fi din nou posibil, multe state vor avea reguli stricte cu privire la intrarea cetățenilor pe teritoriile lor. 

Reguli de călătorie în străinătate 

Asztalos Csaba, preşedintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, spune că toți cei care vor vrea să călătorească în străinătate vor trebui să aibă o dovadă că au efectuat vaccinul anti-COVID-19.

Citeste si: Acești români vor intra imediat în carantină! Ce decizie s-a luat

“Există dezbateri destul de profunde în Germania cu privire la diferențierile care ar putea interveni între cei vaccinați și cei nevaccinați.

În România, vedem deja că există prestatori de servicii care lansează reduceri, facilități pentru cei vaccinați. Există companii aeriene, iar Asociația Internațională a Companiilor Aeriene a lucrat deja la un soft, care să țină evidența persoanelor vaccinate și vor să pună condiția pentru oferirea serviciilor de transport legate de vaccinare, după cum e posibil ca unele state din lume sau chiar din UE să condiționeze accesul pe teritoriul lor de existența vaccinului”, a declarat Asztalos Csaba.

covid 19 restrictii calatorii strainatate
călătoriile în străinatate vor putea fi permise cu anumite reguli impuse din cauza COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Condiționările impuse de pandemie   cu privire la călătoriile în străinătate, vor ridica probleme ale discriminării sau a dreptului la libera circulație. 

Citeste si: Carantină totală din cauza noii tulpinii de COVID-19?! Ce spun experții?

“Ar fi o îngrădire a dreptului de circulație a persoanelor. Dar întrebarea este dacă se îngrădește în mod justificat sau nu. Statele asta vor analiza, dacă această condiționare este justificată. În situația în care statul ajunge la concluzia că în mod justificat se impune această condiție de acces, pentru că dorește să protejeze sănătatea publică, vor pune în balanță restricția și scopul restricției.

calatorii romani strainatate
anumite reguli impuse de pandemie vor fi valabile pentru călătoriile în străinătate[Sursa foto: PixaBay]

Statele vor pune în balanță inconvenientele și pierderile și pericolele că o societate nu se vaccinează. Judecătorul va fi chemat să spună este un tratament nejustificat sau justificat. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a înclinat spre protejarea publică”, a mai spus Asztalos Csaba.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Medicul Valeriu Gheorghiță, despre efectele vaccinului anti-COVID-19: „Acest vaccin antrenează..."

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

COVID-19 Austria: Se prelungesc restricțiile

Bulgaria a redeschis şcolile, după reducerea numărului de cazuri! Se apropie sfârşitul pandemiei?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„A fost un șoc.” Karmen Minune, despre sarcina surorii sale, Adriana Simionescu
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri