COVID-19 Austria: Se prelungesc restricțiile


Se prelungește lockdown-ul în Austria din cauza pandemiei de COVID-19. Cei care doreau să călătorească în această țară au parte de vești proaste.


In articol:

Cei care doreau să călătorească spre Austria sau cei care voiau să plece din această țară, au parte de vești proaste. Lockdown-ul rămâne valabil până la data de 24 ianuarie.

Austria rămâne în lockdown 

Austria a anunțat luni că toate restricțiile vor rămâne valabile până la data de 24 ianuarie din cauza pandemiei de COVID-19. Astfel, restaurantele și cafenelele dar și magazinele cu produse neesențiale vor rămâne închise până la noi dispoziții.

Ministrul sănătății, Rudolf Anschober, a declarat că această decizie a fost luată după ce partide din opoziție au blocat un proiect care permitea persoanelor cu test negativ de COVID-19, să iasă mai devreme din carantină.

Citeste si: Carantină totală din cauza noii tulpinii de COVID-19?! Ce spun experții?

Nu se precizează însă dacă școlile vor rămâne de asemenea închise, sau se vor redeschide la data de 18 ianuarie, așa cum era programat.

covid lockdown austria restrictii
restricțiile rămâne valabile în Austria din cauza COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Proiectul de lege presupunea ca persoanele cu test negativ de COVID-19, să poată participa la evenimente culturale dar și sportive, să frecventeze restaurante și frizerii, cu o săptămână mai devreme față de data de sfârșit a carantinei, adică 24 ianuarie. 

Citeste si: COVID-19 Ungaria: Se redeschid școlile!

Austria a intrat în cel de-al treilea lockdown chiar după Crăciun.

De asemene, aproximativ 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost livrate în țară. Campania de vaccinare va începe duminică, ca în multe țări din UE.

covid lockdown austria
Austria rămâne în lockdown din cauza cazurilor de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Cancelarul austriac Sebastian Kurz este de părere că un al treilea val al pandemiei de COVID-19 va lovi Europa la începutul lui 2021.

„Mă aştept să putem reveni la normalitate în multe domenii în timpul verii. Cred că testările vor deveni un lucru normal în lunile ce vor urma, la fel ca spălatul pe dinţi”, a declarat cancelarul austriac pentru un post de televiziune. 

Școlile rămân închise și în România din cauza pandemiei de coronavirus, chiar dacă se preconiza redeschiderea lor la data de 11 ianuarie, după terminarea vacanței de iarnă.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Acești români vor intra imediat în carantină! Ce decizie s-a luat

Delia, noi declarații controversate. Artista nu crede în împărțirea genurilor masculin și feminin

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

COVID-19 Ungaria: Se redeschid școlile!

De ce virusul Covid nu se extinde la toţi membrii unei familii, deşi locuiesc în aceeaşi casă? Explicaţia uluitoare a medicului Beatrice Mahler!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Am rămas fără”. Larisa Udilă, despre problemele de sănătate
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri