Raed Arafat, despre un lockdown general în România după sărbători! Ce spune despre restricțiile locale


Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat ce se întâmplă în România după sărbători și dacă se impune un lockdown general. Vești de ultimă oră!


In articol:

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), spune că autoritățile nu au intenția de a impune un lockdown general în România, după sărbătorile de iarnă.

 

Într-o intervenție la postul B1 TV, Raed Arafat a precizat însă că restricții locale pot fi instituite acolo unde este nevoie.

Citeste si: Restaurantele și cafenelele din Iași se redeschid! Ce spun autoritățile

Întrebat dacă este de așteptat ca dacă numărul de cazuri de COVID-19 va crește după sărbători, să fie instituite noi restricții la nivel național, Raed Arafat a răspuns:

„Măsuri de lockdown generalizate nu sunt în vizorul nostru. Măsuri localizate, cum am luat până acum- și acum avem un număr de localități care sunt în carantină- astfel de măsuri pot fi luate dacă în unele zone crește numărul cazurilor peste un anumit procent și mai ales dacă este combinat cu

alți factori pe care le analizează colegii de la DSP și de la INSP. Da, astfel de măsuri pot fi luate acolo unde este nevoie”.

Citeste si: Medicul Adrian Marinescu, la o zi de la vaccinare: „Din fericire..."

Raed Arafat
Raed Arafat despre lockdown in Romania[Sursa foto: Hepta]

Ce se întâmplă cu cei care nu se vaccinează anti-Covid-19

De asemenea, șeful DSU a vorbit despre cei care nu cred în eficiența vaccinului anti-Covid-19 și cum le poate fi schimbată această părere.

Raed Arafat a dezvăluit că în România nu se va face o diferențiere între cei vaccinați și cei nevaccinați, deși în alte țări se încearcă implementarea unor astfel de măsuri. Șeful DSU consideră că persoanele care nu se vaccinează își asumă riscul de a fi expuse mai mult la o formă gravă a bolii. 

„Nu, nu s-au prevăzut astfel de măsuri în România. Alte țări au înțeles sau încearcă să implementeze astfel de măsuri.

În România nu s-a discutat de așa ceva, nu prevedem așa ceva să segregăm sau să diferențiem vaccinat față de nevaccinat. În final, cel care se vaccinează în primul rând se protejează pe el şi, bineînţeles, la un număr mai mare de vaccinaţi, protejăm şi pe cei din jur. Cel care nu se vaccinează îşi asumă clar că, la un anumit moment, el va fi într-un risc mult mai mare, supus unui risc mult mai mare decât cel care s-a vaccinat. Deci cel care nu se vaccinează acceptă faptul că, prin faptul că nu s-a vaccinat, el este expus mai mult să facă boala în forma ei gravă, să ajungă la spital, să ajungă la terapie intensivă şi, cine ştie, poate chiar să rămână cu sechele sau, Doamne fereşte, să îşi piardă viaţa”, a declarat șeful DSU.


Abonează-te pe

Citește și:

Un bărbat de 75 de ani din Israel a făcut infarct după ce a fost vaccinat împotriva Covid-19

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

Care sunt bolile care permit să nu porți mască de protecție! Ce spun medicii

Carantină totală din cauza noii tulpinii de COVID-19?! Ce spun experții?

Medicul Monica Pop, declaraţii şocante despre vaccinul anti-coronavirus: "Nu ascundeţi nimic!"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

CITEȘTE: Cu ce poți înlocui RIMELUL

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri