E obligatoriu de azi, 4 ianuarie! Anunțul zilei pentru toți românii din partea lui Raed Arafat


Ce spune Raed Arafat despre vaccinarea anti-Covid-19 din România, după ce mai mulți cetățeni au declarat că nu cred în eficiența vaccinului.


In articol:

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre vaccinarea anti-Covi-19 din România și a precizat că cei care nu se vor vaccina își asumă riscul de a face o formă gravp a bolii și chiar să își piardă viața.

Începând de azi, 4 ianuarie, raportarea testelor rapide pentru COVID-19 va fi obligatorie în România. De asemenea, pe lângă testele PCR, cabinetele, clinicile, spitalele și medicii de familie vor fi obligați prin lege să raporteze rezultatele testelor rapide, pentru a ține o evidență mai bună a cazurilor noi.

Raed Arafat a dezvăluit că în România nu se va face o diferențiere între cei vaccinați și cei nevaccinați, deși în alte țări se încearcă implementarea unor astfel de măsuri.

Șeful DSU consideră că persoanele care nu se vaccinează își asumă riscul de a fi expuse mai mult la o formă gravă a bolii.

Citeste si: Medicul Adrian Marinescu, la o zi de la vaccinare: „Din fericire..."

„Nu, nu s-au prevăzut astfel de măsuri în România. Alte țări au înțeles sau încearcă să implementeze astfel de măsuri. În România nu s-a discutat de așa ceva, nu prevedem așa ceva să segregăm sau să diferențiem vaccinat față de nevaccinat.

În final, cel care se vaccinează în primul rând se protejează pe el şi, bineînţeles, la un număr mai mare de vaccinaţi, protejăm şi pe cei din jur. Cel care nu se vaccinează îşi asumă clar că, la un anumit moment, el va fi într-un risc mult mai mare, supus unui risc mult mai mare decât cel care s-a vaccinat. Deci cel care nu se vaccinează acceptă faptul că, prin faptul că nu s-a vaccinat, el este expus mai mult să facă boala în forma ei gravă, să ajungă la spital, să ajungă la terapie intensivă şi, cine ştie, poate chiar să rămână cu sechele sau,
Doamne fereşte, să îşi piardă viaţa”, a declarat șeful DSU.

Citeste si: Dr. Radu Țincu, despre mutațiile virusului SARS-CoV-2: „Aţi văzut că există deja..."

Ce spune Raed Arafat despre cei care nu cred în eficiența vaccinului

Întrebat despre românii care nu cred sau cred foarte puțin în eficiența vaccinului anti-Covid, Raed Arafat a subliniat că mulți români își vor schimba părerea.

„Eu sunt convins că mulţi o să-şi schimbe părere, o să vadă că e un lucru care se face în toată lumea, se vaccinează și persoane extrem, de cum să spun, importante pe plan european. Deci cei care recomandă vaccinarea nu stau și spun: „voi vaccinaţi-vă și noi stăm și nu ne vaccinăm”. Şi se vaccinează: președinți de stat, prim-miniștri, miniștri, personalități din viața publică care se vaccinează în foarte multe țări. Eu sunt convins că pe parcursul timpului mulți dintre cei care spun că „eu am dubii”, o să meargă să se vaccineze, adică e clar că unii mai au întrebări. Se va încerca să se răspundă la aceste întrebări transparent, amănunțit, așa cum vor ei, orice întrebare să primească răspuns, Comitetul de vaccinare lucrează pe acest aspect, însă clar că o parte își vor schimba părerea după o perioadă, după ce văd că în final merg lucrurile în mod normal”, a spus Raed Arafat.

Le transmit un singur lucru celor indeciși


Vaccin anti-Covid-19
Vaccin anti-Covid-19, disponibil și în România[Sursa foto: PixaBay]Legat de cum ar încerca să-i convingă pe cei care sunt indeciși și care nu vor să se vaccineze în acest moment, șeful DSU le transmite „un singur lucru simplu”.

„Le spun un singur lucru simplu: eu o să mă vaccinez și eu am decis să mă vaccinez clar. Oricum și vaccinul de gripă sezonieră îl fac anual. Asta înseamnă că pentru mine ca persoana consider că acest lucru este bun. De aici eu vin și sfătuiesc și persoanele respective să se vaccineze, pentru că este bine pentru sănătatea lor și pentru a se proteja și, n viitor, pentru a proteja şi ceilalți din jurul lor. Deci eu nu pot să vin să sfătuiesc pe cineva să facă ceva care eu nu l-aş face. Eu când o să-mi ajungă rândul, o să mă vaccinez, o să mă vaccinez public ca să vadă lumea că ce am zis am făcut și sfatul meu către toți este: unu – să nu asculte dezinformările şi manipulările care circulă peste tot la anumite emisiuni și la anumite conturi de socializare, de media.

Deci să se gândească pentru interesul lor și al familiilor lor și al celor apropiați. Va trebui să se vaccineze, va trebui să sfătuiască apropiații lor să se vaccineze. Astăzi am avut o videoconferință, la care a participat și ministrul sănătății și mai mulți colegi, să ne consultăm cu colegii din Israel, pe modul în care lucrează și pe modul în care fac această campanie de vaccinare și să știți că și discuția asta a fost clar că și la ei au fost cu oameni care sunt reticenţi, dar exemplul celui care recomandă vaccinarea să se și vaccineze în fața lor, ajută la atragerea celor care până acum au reticență și trebuie clar să lăsăm la o parte toate sursele neoficiale, sursele nedocumentate, sursele care nu vin cu argumente științifice împotriva vaccinului”, a mai spus Arafat.


Abonează-te pe

Citește și:

Românii vor primi bani de la stat și în 2021. Cine va beneficia de 1.450 de lei de persoană?

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Restaurantele și cafenelele din Iași se redeschid! Ce spun autoritățile

Un bărbat de 75 de ani din Israel a făcut infarct după ce a fost vaccinat împotriva Covid-19

Activitatea seismică în România în 2020. Cum va fi anul următor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Roxana Nemeș și Călin Hagima s-au căsătorit! Mesajul neașteptat din partea Mellinei de la Survivor: „Soțul tău mi-a umplut...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri