COVID-19 Scoția: Un nou lockdown se impune din cauza virusului


Scoția intră din nou în lockdown din cauza noii tulpini de COVID-19. Premierul scoțian trage un semnal de alarmă cu privire la situația actuală.


In articol:

Scoția are mari probleme din cauza noii tulpini de COVID-19, la fel ca restul Regatului Unit. Din această cauză, în această țară se va impune un nou lockdown.

Scoția intră într-un nou lockdown

Nicola Sturgeon, premierul scoțian, a afirmat că măsura impusă va fi luată de luni, 4 ianuarie, dat fiind faptul că noua tulpină de COVID-19 se răspândește cu repeziciune.

Citeste si: Cât durează imunitatea după vaccinul anti-Covid! Explicațiile lui Alexandru Rafila

De asemenea, premierul scoțian a menționat că spitalele nu vor mai face față în următoarele trei sau patru săptămâni dacă nu vor fi luatem măsuri mai dure.

scotia covid 19 restrictii virus
noi restricții vor fi impuse în Scoția din cauza virusului SARS-CoV-2[Sursa foto: PixaBay]

Cetățenii nu vor mai avea voie să-și părăsească locuințele fără un motiv pertinent, iar munca de acasă va fi din nou valabilă.

Bisericile se vor închide, la fel și școlile, unde se va trece din nou la învățământ online. 

Citeste si: De ce virusul Covid nu se extinde la toţi membrii unei familii, deşi locuiesc în aceeaşi casă? Explicaţia uluitoare a medicului Beatrice Mahler!

Regulile impuse vor fi valabile până la sfârșitul lunii ianuarie, având în vedere situația actuală. Scoția se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, mai precis rata de pozitivare este de 15%.

Situația actuală este cea mai îngrijorătoare de la începutul pandemiei, conform declarațiilor lui Sturgeon. Din păcate, în Scoția nu este cea mai îngrijorătoare situație din cauza COVID-19.

Klaus Iohannis, despre vaccinul anti-COVID-19

„Când va fi disponibil vaccinul, toate statele membre vor primi cota din prima tranşă. Primii vaccinaţi vor fi lucrătorii din sistemul medical, dar şi persoanele din grupele de risc.

Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme, asta trebuie să fie foarte clar, în primăvară. Vrem să ne asigurăm, totodată, că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță și se respectă toate reglementările internaționale”, a declarat președintele României.

covid 19 scotia lockdown
un nou lockdown se impune în Scoția din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

„Trebuie să fim pregătiți și tocmai de aceea am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul sănătății și cu experții din domeniul vaccinologiei. Am evaluat stadiul pregătirilor României și am discutat despre găsirea celor mai eficiente soluții de acțiune la nivelul întregului sistem sanitar, de la medicul de familie până la nivel de spital.

Totodată, pentru a informa corect populația și a combate dezinformarea, este absolut necesar un proces de comunicare clar, transparent și eficient”, a precizat Klaus Iohannis.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 Austria: Se prelungesc restricțiile

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

COVID-19 Ungaria: Se redeschid școlile!

De ce virusul Covid nu se extinde la toţi membrii unei familii, deşi locuiesc în aceeaşi casă? Explicaţia uluitoare a medicului Beatrice Mahler!

Carantină totală din cauza noii tulpinii de COVID-19?! Ce spun experții?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

DESCOPERĂ: Cele mai frumoase zodii din zodiac. Cine sunt și de ce e bine să le ai prin preajmă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri