Reguli noi de Sărbătorile de iarnă. Decizie drastică a autorităților


Ce anunță autorităție pentru sărbătorile de iarnă 2020, în contextul pandemiei de coronavirus. Vești de ultimă oră despre măsurile luate.


In articol:

Vești proaste pentru mii de români de sărbători de iarnă 2020. Noi reguli vor intra în vigoare odată cu începerea sărbătorilor de iarnă. În județul Gorj, autoritățile au decis să interzică complet colindatul, un obicei extrem de apreciat de români.

Purtătorul de cuvânt al DSP Gorj a anunțat pentru presa locală că în timpul sărbătorilor din acest an colindatul este complet interzis în județ, deși în județul Gorj se prectica masiv de ani de zile pe parcursul întregii luni

decembrie.

De asemenea, aceasta le-a mai transmis locuitorilor din județ că în acest an, de Crăciun, reuniunile de familie vor fi și ele mai restrânse în contextul pandemiei de coronavirus.

Citeste si: Sărbători de iarnă 2020. Restricții în magazine, din cauza Covid-19

„Având în vedere prevederile articolului 6 din Hotărârea nr. 52 din 5 noiembrie 2020, a Comitetului pentru Situații de Urgență, în această perioada este interzisă organizarea oficierilor de iarnă.

Cu alte cuvinte, anul acesta de Crăciun reuniunile de familie vor fi mai restrânse, iar colindatul va fi interzis”, a spus Daiana Militaru.

Restricții de sărbători
Restricții de sărbători 2020[Sursa foto: Unsplash]

Articolul invocat pentru interzicerea colindatului în Gorj este următorul: „Art. 6 Se propune interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private”( Hotărârea nr. 52 din 05.11.2020 a CNSU).

Coșurile de mână, interzise în județul Argeș

În plus, în județul Argeș s-a decis interzicerea coșurilor de mână în magazine.

„Ţinând cont de numărul ridicat al cazurilor de infectări cu noul coronavirus, dar şi de faptul că se apropie minivacanţa de 1 decembrie şi perioada sărbătorilor de iarnă, prefectul Emanuel Soare a stabilit, împreună cu reprezentanţii operatorilor economici, să fie implementate mai multe măsuri de limitare a aglomerării şi a riscului de transmitere a virusului SARS-CoV-2.

De comun acord, s-a stabilit să se renunţe la coşurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În acelaşi timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor„, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.


Abonează-te pe

Citește și:

Sărbători de iarnă 2020. Restricții în magazine, din cauza Covid-19

Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Avertizare COD GALBEN! Ninsori abundente în 14 județe

Slujbele de sărbători. Ce reguli au stabilit Guvernul și Patriarhia

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Bruja (Teodora Mîzgoi). "Mesajul meu pentru cei de pe internet este să mai lase telefonul ăla. Să pună mâna pe o carte, un film, o muzică nouă, un documentar, un om, un animal."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri