Reguli de respectat in Postul Pastelui! Sfaturile duhovnicilor


Pentru crestini, perioada Postului Pastelui este una speciala din punct de vedere spiritual.

Crestinii care tin Postul Pastelui, care se mai numeste Postul Mare, pentru ca este cel mai lung din an – tine 40 de zile, traiesc in aceasta perioada in rugaciune si isi infraneaza poftele de toate felurile.

Conform portalului altarulcredintei.md, credinciosii trebuie sa respecte cateva reguli importante in Postul Pastelui:

1.Bucurati-va de aceasta perioada de post. Este mare pericolul de a cadea in disperare: "Cum pot trai o perioada atat de lunga fara mancare buna, fara distractie?”, “Eu nu pot tine tot postul. Nu pot participa la slujbe la biserica atat de lungi” Sfatul duhovnicilor: Dumnezeu nu are nevoie de stomacul si picioarele noastre, ci de inima noastra. El vede in noi dorinta de a-l sluji, si ne vede slabiciunile. Asa ca amintiti-va permanent de Iisus si de Dumnezeu si veti gasi bucurie in post.

2. Rugati-va neincetat! In perioada Postului Pastelui ar trebui sa acordam mai multa atentie si mai mult timp decat o facem de obicei. Rugaciunea sa devina arma de baza in lupta cu ispitele: foamea, disperarea, iritarea, nervii.

3. Rugaciunea în Biserica. Grijile privind familia, lipsa banilor, traficul aglomerat, problemele de la locul de munca ne ocupa mult timp. In ajutor spun dohovnicii, in aceasta perioada sunt bisericile, mai exact timpul petrecut in aceste lacasuri. Acestea ne-ar ajuta mult pentru stabilirea unei stari sufletesti complet diferite, linistite. Cel putin o data pe parcursul postului ar fi bine de participat la Liturghia Darurilor mai inainte sfintite - apropo, in unele biserici ea se face si seara.

4. Pocaiti-va. Pocainta este poate cel mai important lucru din Postul Pastelui. Daca nu intentionezi sa te caiesti de viata si de faptele tale, nu are nici un rost nici postirea, va fi doar o risipa de sanatate.

5. “Uita-te in farfuria ta!" "Vanitatea postirii" este periculoasa si merge la brat cu condamnarea. Cel de langa tine mananca de toate, in timp ce tu postesti? Nu e treaba ta. Nu trebuie sa condamni sau sa te impaunezi cu faptul ca tu postesti. Aminteste-ti ca postul inseamna inainte de toate  pocainta.

Citeste continuarea pe StirileKanalD.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Astrologul indian care a prezis pandemia de coronavirus face o nouă predicţie cutremurătoare! "Ar putea aduce omenirii dezastre"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri