Reguli de etichetă și bune maniere la masă. Ce nu trebuie să faci niciodată când te afli la restaurant


Bunele maniere la masă trebuie respectate cu sfințenie. Iată ce nu ai voie sa faci, atunci când iei masa la restaurant.


In articol:

Atunci când mergem la restaurant, cu toții ar trebui să respectăm bunele maniere și regulile de etichetă. Sunt mai multe lucruri pe care nimeni nu ar trebui să le facă, atunci când ia masa în oraș. 

Care sunt bunele maniere la masă

Citeste si: CITEȘTE: 6 idei de mic dejun consistent

Codul bunelor maniere la restaurant

Codul bunelor maniere la restaurant

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: Cum să mergi corect pe tocuri înalte. Trucuri și sfaturi pentru a rezista ore în șir încălțată în pantofi

Încă de când eram copii, părinții ne-au învățat cum trebuie să stăm la masă și cum să mâncăm, mai ales atunci când nu suntem singuri sau când mergem în vizită la cineva. 

Aceleași reguli sunt valabile sau ar trebui să fie valabile și în ziua de azi. Cu siguranță vi s-a întâmplat, cel puțin o dată, să mergeți la restaurant și să vedeți persoane care nu respectă bunele maniere la masă. 

Iată care sunt cele mai importante reguli de etichetă, de care ar trebui să ținem cont, atunci când mâncăm la restaurant:

1. Postura este foarte importantă

Atunci când mâncați, aveți grijă să nu stați cocoșați și să nu aveți coatele întinse. Puteți lăsa impresia că nu vă place mâncarea și să-i faceți pe ceilalți să se simtă inconfortabili în prezența dumneavoastră. 

Întotdeauna trebuie să aveți spatele drept și doar mâinile vor fi pe masă, nu și coatele.

2. Nu începeți să mâncați singur

Chiar dacă ospătarul v-a adus ceea ce ați comandat, nu trebuie să vă apucați să mâncați singur. Așteptați ca toată lumea de la masă să fie servită. 

Citeste si: Ce să faci și ce să nu faci când cunoști pentru prima dată un bărbat

3. Nu vorbiți cu gura plină și nu plescăiți

Sunt gesturi care denotă lipsă de bun simț. În plus, puteți să vă înecați sau să-i stropiți cu mâncare pe cei de la masă. 

4. Folosiți tacâmurile 

Oricât de bine îi cunoașteți pe cei cu care luați masa, nu mâncați cu mâna. Tacâmurile au rostul lor. În plus, vă vor ajuta să nu mâncați repede, ceea ce este un avantaj pentru digestie. 

Dacă mâncați spaghete, folosiți-vă de o lingură pentru a le roti pe furculiță. Nu le lăsați să atârne, în timp ce le consumați. 

5. Nu stați pe telefon

Este un gest extrem de urât să vorbiți prin mesaje cu cineva sau să vă verificați conturile de pe rețelele de socializare, în timp ce sunteți cu cineva la restaurant. 

Dacă este necesar să vorbiți la telefon, scuzați-vă și plecați de la masă, pentru a purta respectiva discuție. 

Cum ne purtăm la restaurant

Citeste si: CITEȘTE: Cum să devii mai feminină și atrăgătoare. Sfaturi esențiale despre atitudine, stil și igienă

Pe lângă regulile de bază, mai există și alte lucruri de care ar trebui să ținem cont, atunci când suntem într-un restaurant. 

După ce ați terminat de mâncat, puneți tacâmurile în mijlocul farfuriei. În acest fel, ospătarul va ști că nu mai vreți să mâncați și va veni să strângă masa. 

Atunci când mâncați supă sau ciorbă, castronul va sta întotdeauna pe masă! Nu ridicați castronul, ca să luați și ultimele picături de zeamă și în niciun caz nu beți supa din bol!

Șervetul pe care îl găsiți pe masă se desface și se pune pe genunchi. După ce terminați de mâncat, acesta se va așeza pe masă, nu pe farfurie. 

În ceea ce privește băutura, aveți grijă să nu țineți niciodată paharul în mână, atunci când chelnerul vrea să toarne băutură. De asemenea, paharul cel mai mare de pe masă este pentru vin roșu, iar cel care este puțin mai mic, dar are aceeași formă, este pentru vin alb. 

Nu folosiți scobitorile la masă și nici nu vă suflați nasul.  În cazul în care nu vă place mâncarea, nu vă certați cu chelnerul. Explicați-i frumos ce nu vă convine și cu siguranță acesta va încerca să remedieze problema. 

Nu-i tratați pe ospătari ca si când ar fi servitorii dumneavoastră. Asta înseamnă că nu trebuie să lăsați pe masă șervețele folosite sau alte resturi de la ceea ce consumați. 

De asemenea, nu murdăriți fețele de masă, doar pentru că nu sunt ale dumneavoastră și încercați să nu produceți pagube. Este valabil și în cazul în care mergeți la restaurant cu un copil mai mic. 

Aveți grijă ca acesta să nu spargă farfurii sau pahare și nici să nu facă mizerie la masă. 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să dormi 8 ore în 4 ore. Află dacă este posibil

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

De ce le plac pisicilor măslinele

Cum să ai un glow up. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi

De ce poartă femeile batic în biserică. „Purtarea baticului sau a unei năframe în orice împrejurare şi chiar de către fetele necăsătorite, este o influență orientală"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine
De ce nu este sănătos să mănânci pepene roșu cu pâine
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri