Cum să prepari vita ca în restaurante demne de stele Michelin? Află toate secretele!

Cum să prepari vita ca în restaurante demne de stele Michelin? Află toate secretele!
Cum să prepari vita ca în restaurante demne de stele Michelin? Află toate secretele!

Friptura de vită este un preparat foarte apreciat de către toți gurmanzii, însă dacă sunteți la început de drum într-ale bucătăriei, s-ar putea să vă feriți de acest preparat, fiind puțin mai dificil de preparat.

Cred că toate femeile devin gospodine adevărate abia când știu cum să prepare un antricot de vită. Deși toată lumea are tendința să se ferească de acest aliment datorită dificultăților impuse de procesul de gătire, să faci o friptură demnă de stele Michelin este mult mai ușor decât ai fi crezut vreodată! Există, însă, câteva trucuri de care e bine să te folosești când prepari friptură de vită, pentru a obține textura, temperatura cărnii și rezultatele dorite.

Cum să prepari vita ca în restaurante demne de stele Michelin? Află toate secretele!
Cum să prepari vita ca în restaurante demne de stele Michelin? Află toate secretele!

Citeste si: Cannoli cu ciocolată! Cum faci cel mai bun desert italian?

Cum să prepari vita ca în restaurantele decorate cu stele Michelin. Este simplu!

Pentru patru porții, ai nevoie de patru fripturi de maximum 350 g. Greutatea optimă este de 300g, pentru că atunci grosimea bucății de carne, va permite căldurii să ajungă în mijlocul bucății mult mai ușor, iar antricotul va avea textura perfectă! Deși vita este tipul de carne care poate fi condimentat în multe feluri, eu vă recomand următoarea combinație:

o linguriță de piper verde, una de coriandru boabe, o linguriță de cimbru uscat și una de sare grunjoasă. Pentru că mie îmi plac foarte mult mâncărurile iuți, adaug la acest amestec și o linguriță de boia de ardei iute sau fulgi de chilli.

Cum să prepari vita ca în restaurante demne de stele Michelin? Află toate secretele!
Cum să prepari vita ca în restaurante demne de stele Michelin? Află toate secretele!

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Urzici cu usturoi. Mâncarea sănătoasă iubită de români

În cazul în care doriți să faceți vita la grătar, este recomandat antricotul atât de vită, cât și de mânzat- ba chiar, cel de mânzat, este mult mai fraged. În cazul în care, totuși, nu găsiți un antricot care să placă vizual, puteți folosi și cotlet, însă aveți grijă să aibă totuși niște grăsime.

După ce am cumpărat carnea și avem toate condimentele necesare, vom pune într-un mojar sau într-o râșniță piperul, coriandrul, fulgii de ardei, cimbrul și sarea. Atenție mare, însă, pentru că acestea nu trebuie să devină un praf, le zdrobim doar puțin, pentru a nu-și pierde aromele originale. După, vom pune condimentele pe care, cu ajutorul mâinii, atât pe ambele fețe, cât și pe laterale.

Secretul principal este să lași carnea în frigider 30-40 de minute, pentru a pătrunde condimentele mai bine!

Dacă am condimentat toate bucățile de carne, atunci aceasta este pregătită să stea în frigider, timp de 30-40 de minute. Acolo, fibrele din mușchi se vor elasticiza, carnea va deveni mai fragedă, iar condimentele vor pătrunde mult mai bine în carme, își vor lăsa gust. În acest timp, noi pregătim grătarul sau grill-ul, pe care îl periem cu puțin ulei. Carnea se va lăsa pe grătar 2-3 minute pe fiecare parte, dacă o preferați mai puțin făcută, și 4-5 minute dacă o preferați bine făcută.

Citește și: Criss și Robi ajung la cuțite! „Am glumit de 2 ori cu tine și te-ai aprins”. Aflați de la ce pornesc discuțiile în episodul de vineri, 1 noiembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Ultimele cuvinte ale celor doi români luați de ape în Valencia! Cutremurător ce i-au spus fiicei lor la telefon- stirilekanald.ro

Cum să prepari vita ca în restaurante demne de stele Michelin? Află toate secretele!
Cum să prepari vita ca în restaurante demne de stele Michelin? Află toate secretele!

Vă sugerez să topiți o bucățică de unt pe friptură, pentru a fi mai suculentă, și caând vine vorba despre garnituri, vita merge extrem de bine cu legumele verzi: sparanghel, broccoli, fasole verde, varză de bruxelles și nu în ultimul rând, cu salate simple, fresh. Poftă bună!

Citeste si: Cum se fac clătitele japoneze? Ingredientul secret de care ai nevoie se află în orice cămară!



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Cannoli cu ciocolată! Cum faci cel mai bun desert italian?

După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor

Primele imagini din penthouse-ul în care urmează să se mute Culiță Sterp cu Daniela Iliescu

VIDEO Lidia Buble, la un pas de tragedie: "A ținut Dumnezeu cu tine"

Cum se fac clătitele japoneze? Ingredientul secret de care ai nevoie se află în orice cămară!

Criss și Robi ajung la cuțite! „Am glumit de 2 ori cu tine și te-ai aprins”. Aflați de la ce pornesc discuțiile în episodul de vineri, 1 noiembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Inundațiile din Valencia: Putea fi prevenită catastrofa din Spania? Alertele către populație ar fi sosit prea târziu


Cookies