Friptura de vită este un preparat foarte apreciat de către toți gurmanzii, însă dacă sunteți la început de drum într-ale bucătăriei, s-ar putea să vă feriți de acest preparat, fiind puțin mai dificil de preparat.
Cred că toate femeile devin gospodine adevărate abia când știu cum să prepare un antricot de vită. Deși toată lumea are tendința să se ferească de acest aliment datorită dificultăților impuse de procesul de gătire, să faci o friptură demnă de stele Michelin este mult mai ușor decât ai fi crezut vreodată! Există, însă, câteva trucuri de care e bine să te folosești când prepari friptură de vită, pentru a obține textura, temperatura cărnii și rezultatele dorite.
Citeste si: Cannoli cu ciocolată! Cum faci cel mai bun desert italian?
Cum să prepari vita ca în restaurantele decorate cu stele Michelin. Este simplu!
Pentru patru porții, ai nevoie de patru fripturi de maximum 350 g. Greutatea optimă este de 300g, pentru că atunci grosimea bucății de carne, va permite căldurii să ajungă în mijlocul bucății mult mai ușor, iar antricotul va avea textura perfectă! Deși vita este tipul de carne care poate fi condimentat în multe feluri, eu vă recomand următoarea combinație:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Urzici cu usturoi. Mâncarea sănătoasă iubită de români
În cazul în care doriți să faceți vita la grătar, este recomandat antricotul atât de vită, cât și de mânzat- ba chiar, cel de mânzat, este mult mai fraged. În cazul în care, totuși, nu găsiți un antricot care să placă vizual, puteți folosi și cotlet, însă aveți grijă să aibă totuși niște grăsime.
După ce am cumpărat carnea și avem toate condimentele necesare, vom pune într-un mojar sau într-o râșniță piperul, coriandrul, fulgii de ardei, cimbrul și sarea. Atenție mare, însă, pentru că acestea nu trebuie să devină un praf, le zdrobim doar puțin, pentru a nu-și pierde aromele originale. După, vom pune condimentele pe care, cu ajutorul mâinii, atât pe ambele fețe, cât și pe laterale.
Secretul principal este să lași carnea în frigider 30-40 de minute, pentru a pătrunde condimentele mai bine!
Dacă am condimentat toate bucățile de carne, atunci aceasta este pregătită să stea în frigider, timp de 30-40 de minute. Acolo, fibrele din mușchi se vor elasticiza, carnea va deveni mai fragedă, iar condimentele vor pătrunde mult mai bine în carme, își vor lăsa gust. În acest timp, noi pregătim grătarul sau grill-ul, pe care îl periem cu puțin ulei. Carnea se va lăsa pe grătar 2-3 minute pe fiecare parte, dacă o preferați mai puțin făcută, și 4-5 minute dacă o preferați bine făcută.
Vă sugerez să topiți o bucățică de unt pe friptură, pentru a fi mai suculentă, și caând vine vorba despre garnituri, vita merge extrem de bine cu legumele verzi: sparanghel, broccoli, fasole verde, varză de bruxelles și nu în ultimul rând, cu salate simple, fresh. Poftă bună!
Citeste si: Cum se fac clătitele japoneze? Ingredientul secret de care ai nevoie se află în orice cămară!