Răsturnare de situație! Lovitură cruntă pentru 5 milioane de pensionari


Florin Cîțu, premierul României, vine cu o veste proastă pentru milioane de pensionari, după decizia CCR cu privire la majorarea pensiilor.


In articol:

Șeful Guvernului, Florin Cîțu, anunță vremuri grele pentru milioanele de pensionari care așteptau cu sufletul la gură majorarea cu 40% promisă de CCR. Premierul a declarat că această decizie nu va putea fi pusă în aplicare, dar pensiile vor crește totuși cu 14%.

Florin Cîțu a acordat miercuri o primă declarație cu privire la decizia CCR care prevede faptul că legea prin care s-a anulat ordonanța de amânare a creșterii pensiilor este constituțională.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, despre vaccinul anti-COVD-19: „Campania de vaccinare..."

Prima reacție a premierului Florin Cîțu cu privire la decizia CCR

Florin Cîțu despre majorarea pensiilor

„România nu şi-a permis anul trecut, nu-şi permite din 2021 acest lucru. În acest moment legea merge la promulgare la domnul preşedinte, care are două variante: să o trimită la reexaminare în Parlamentul României sau să o promulge. Vom vedea care va fi varianta. Guvernul şi coaliţia şi-au asumat un calendar de creştere a pensiilor, vom creşte pensiile, dar pe calendarul pe care noi l-am asumat. Asta e varianta pe care mergem noi” a declarat Cîţu.

Citeste si: Guvernul ar putea dubla alocațiile, în loc să le mărească în etape

Adevărul despre majorarea pensiilor

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat dacă planul Guvernului de a majora pensiile cu un procent de 8% rămâne în picioare. Cîțu a oferit un răspuns detaliat, explicând că odată cu inflația, a crescut puterea de cumpărare a românilor.

„Este o creştere a punctului de pensie în condiţiile economice actuale. Anul trecut nu au fost multe ţări care au crescut pensiile. Noi am crescut pensiile cu 14%. Acel 14% înseamnă efort suplimentar anul acesta de 9 miliarde de lei. Mai mult, România anul trecut a fost ţara care a crescut salariile în sectorul bugetar cu aproape 8%, în vreme ce media în UE a fost în jur de 2%.

Eforturile făcute anul trecut au fost foarte mari şi se văd şi anul acesta. Având în vedere că inflaţia a scăzut constanţ, înseamnă că puterea de cumpărare a crescut”, a mai declarat Cîţu.


Abonează-te pe

Citește și:

Cine răspunde pentru efectele adverse provocate de vaccinul anticoronavirus? Valeriu Gheorghiță rupe tăcerea

Dan Bittman, probleme financiare din cauza pandemiei. Artistul se află într-o situație disperată

Provincia canadiană Ontario, în stare de urgență! Numărul de cazuri de COVID-19 continuă să crească

Școlile vor fi redeschise în luna martie? Ce spune medicul Adrian Wiener

Copiii se îmbolnăvesc de COVID-19! "Lucrurile nu sunt îmbucurătoare..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Katie Bates și Travis Clark s-au logodit! Ce surpriză i-a pregătit cântărețul iubitei lui?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri