Răsturnare de situație! Lovitură cruntă pentru 5 milioane de pensionari


Florin Cîțu, premierul României, vine cu o veste proastă pentru milioane de pensionari, după decizia CCR cu privire la majorarea pensiilor.


In articol:

Șeful Guvernului, Florin Cîțu, anunță vremuri grele pentru milioanele de pensionari care așteptau cu sufletul la gură majorarea cu 40% promisă de CCR. Premierul a declarat că această decizie nu va putea fi pusă în aplicare, dar pensiile vor crește totuși cu 14%.

Florin Cîțu a acordat miercuri o primă declarație cu privire la decizia CCR care prevede faptul că legea prin care s-a anulat ordonanța de amânare a creșterii pensiilor este constituțională.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, despre vaccinul anti-COVD-19: „Campania de vaccinare..."

Prima reacție a premierului Florin Cîțu cu privire la decizia CCR

Florin Cîțu despre majorarea pensiilor

„România nu şi-a permis anul trecut, nu-şi permite din 2021 acest lucru. În acest moment legea merge la promulgare la domnul preşedinte, care are două variante: să o trimită la reexaminare în Parlamentul României sau să o promulge. Vom vedea care va fi varianta. Guvernul şi coaliţia şi-au asumat un calendar de creştere a pensiilor, vom creşte pensiile, dar pe calendarul pe care noi l-am asumat. Asta e varianta pe care mergem noi” a declarat Cîţu.

Citeste si: Guvernul ar putea dubla alocațiile, în loc să le mărească în etape

Adevărul despre majorarea pensiilor

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat dacă planul Guvernului de a majora pensiile cu un procent de 8% rămâne în picioare. Cîțu a oferit un răspuns detaliat, explicând că odată cu inflația, a crescut puterea de cumpărare a românilor.

„Este o creştere a punctului de pensie în condiţiile economice actuale. Anul trecut nu au fost multe ţări care au crescut pensiile. Noi am crescut pensiile cu 14%. Acel 14% înseamnă efort suplimentar anul acesta de 9 miliarde de lei. Mai mult, România anul trecut a fost ţara care a crescut salariile în sectorul bugetar cu aproape 8%, în vreme ce media în UE a fost în jur de 2%. Eforturile făcute anul trecut au fost foarte mari şi se văd şi anul acesta. Având în vedere că inflaţia a scăzut constanţ, înseamnă că puterea de cumpărare a crescut”, a mai declarat Cîţu.


Abonează-te pe

Citește și:

Cine răspunde pentru efectele adverse provocate de vaccinul anticoronavirus? Valeriu Gheorghiță rupe tăcerea

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

Provincia canadiană Ontario, în stare de urgență! Numărul de cazuri de COVID-19 continuă să crească

Școlile vor fi redeschise în luna martie? Ce spune medicul Adrian Wiener

Copiii se îmbolnăvesc de COVID-19! "Lucrurile nu sunt îmbucurătoare..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

NOTEAZĂ: Cum faci blatul de tort din biscuiți pisați

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri