Se vor tăia pensiile și salariile? Anunțul făcut de Florin Cîțu

Se vor tăia pensiile și salariile? Anunțul făcut de Florin Cîțu
citu

Florin Cîţu îi asigură pe români că nu va fi austeritate, aşa cum a fost definită ea în 2010, nici nu se pune problema de tăieri de salarii sau alte decizii

Ministrul Finanţelor a dat asigurări că nu se va ajunge la tăieri de pensii sau salarii, pe fondul crizei generate de pandemia de coronavirus. Florin Cîţu susţine că "nu va fi vorba de austeritate în sectorul bugetar, aşa cum a fost ea definită în 2010".

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat că nu se va pune problema tăierilor de salarii în sectorul bugetar şi că, deşi este mare, această criză nu poate fi comparată cu cea din 2010.

Florin Cîțu, despre tăierea pensiilor și salariilor

Florin Cîţu spune că guvernul din care face parte a fost transparent încă de la început şi că a venit cu 16 ministere, unele încă în proces de reorganizare.

Citeste si: Mihai Bendeac a mințit că a fost testat pozitiv cu coronavirus?! Cine l-a demascat?

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

”Pot să vă spun că nu va fi austeritate, aşa cum a fost definită ea în 2010, nici nu se pune problema de tăieri de salarii sau alte decizii. Vă spun din capul locului că nu se ajunge la aşa ceva. În ceea ce priveşte reforma aparatului administrativ, noi am fost transparenţi din primul moment. Am venit cu un guvern cu 16 ministere. În acest moment există reorganizări în mai multe ministere.

În paralel am profitat de această situaţie şi am accelerat informatizarea aparatului administrativ. Sunt lucruri pe care le-am promis de la venirea la guvernare”, a declarat Cîţu la Digi 24, vineri seara.

Se vor tăia pensiile și salariile? Anunțul făcut de Florin Cîțu
bani

Citeste si: Raed Arafat trage un semnal de alarmă: "Valul 2 de coronavirus poate veni și în vară

Ministrul de Finanţe spune că informatizarea unor instituţii va duce la o altă configurare a aparatului administrativ, în timp, el dând exemplul ANAF.

”Informatizarea ANAF va aduce la buget cel puţin două puncte procentuale din PIB. De aceea trebuie făcută. Bineînţeles că informatizarea va duce la o altă configurare a aparatului administrativ. Dra repet, nu va fi nicio discuţie despre tăieri de salarii şi aşa mai departe. Mai mult, anul acesta au crescut salariile sectorului bugetar, le-am plătit întotdeuna la timp, chiar de criză economică. Deci în ceea ce priveşte salariile, pensiile, nu există aşa ceva, astfel de discuţii ar trebui să iasă din spaţiul public”, a mai declarat Cîţu.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Horoscop 31 iulie 2024. O zodie va merge într-o destinație nouă!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Stațiunea Costinești, ”Saint-Tropez-ul” litoralului românesc

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies