Copiii se îmbolnăvesc de COVID-19! "Lucrurile nu sunt îmbucurătoare..."


Din cauza COVID-19, tot mai mulți copii ajung în spitale infectați cu virusul ucigaș. Ce au declarat medicii?


In articol:

Ne aflăm din nou într-o situație fără precedent, dat fiind faptul că în ultima vreme tot mai mulți copii sub 16 ani ajung internați în spitale din cauza COVID-19. Medicii sunt de părere că acest lucru se datorează nerespectării regulilor din timpul sărbătorilor de iarnă.

Copii infectați cu COVID-19, internați în spitale

”Am debutat anul cu garda de 1, în care cred că au fost 4 sau 5 pozitivi. Dar ceea ce vreau să înțelegeți este că totul este într-o continuă mișcare. Noi avem tampoane pe fiecare secție, copiii se pozitivează zilnic și ajung să fie internați pe secția noastră COVID. Noi suntem un spital suport COVID pediatric, și într-adevăr anul acesta observăm o creștere a numărului de cazuri pediatrice. Categoric că este posibil să fie în urma sărbătorilor de iarnă, în urma faptului că foarte mulți adulți s-au relaxat.

Să nu uităm că cei mici sunt protejați de adulți. Am avut și un caz de adolescent de 17 ani cu reinfecție de SARS CoV-2. Lucrurile nu sunt îmbucurătoare. Știm cu toții, atât din practica clinică, cât și din studiile de specialitate, că micuții fac forme ușoare sau asimptomatice. Totuși, vreau să atrag atenția că există un procent mic, dar important când este vorba de copilul tău, care face forme grave. 

Citeste si: Școlile s-ar putea redeschide pe 8 februarie! Ce a declarat Sorin Cîmpeanu

covid copii cazuri
medicii pediatri anunță că există o situație fără precedent din cauza COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Acest sindrom inflamator multisistemic, am avut din luna mai până acum, peste 52 de copii cu acest sindrom”, a precizat Diana Ionescu, director medical de la Spitalul Victor Gomoiu.

Citeste si: Când se redeschid școlile în România?! Ministrul Educației a făcut anunțul: "Acesta trebuie să fie..."

Medicul a vorbit despre sindromul inflamator multisistemic. ”În primul rând, toți copiii au trecut prin boală. Unii părinți știu, alții nu știu. Pentru că unii copii sunt asimptomatici. Și la 3 săptămâni, o lună, apar anumite manifestări. Părinții trebuie să fie îngrijorați de febră, în primul rând, de diversele reacții cutanate, de starea proastă a copilului, de torpoare, de inapetență. Venind la spital, se fac anumite analize specifice, și doctorii noștri pun diagnosticul de sindrom multiinflamator sistemic, asociat cu COVID-19”, a declarat medicul.

copii bolnavi de covid 19
medicii fac declarații cu privire la copiii care ajung în spitale din cauza COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Medicul Diana Ionescu susține că în perioada următoare va trebui să ne așteptăm la lucruri extrem de grave, dată fiind situația actuală.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Alexandru Rafila, anunț despre redeschiderea școlilor: "Școlile nu trebuiau să se închidă..."

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Elevii vor recupera orele pierdute în timpul cursurilor online! Ce a declarat Ministrului Educației?

Ce conține vaccinul anti-COVID-19?! Un cercetător de la Oxford spune adevărul

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Video
Cine este Damian Drăghici. „Băutura pentru mine era un instrument prin care puteam să devin foarte dezinvolt”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri