Raluca Turcan dorește indexarea pensiilor în luna septembrie: "Am cerut o creștere importantă..."


Raluca Turcan a declarat că pensiile ar putea crește odată cu rata inflației din luna septembrie. Ce precizări a făcut ministrul Muncii?


In articol:

Raluca Turcan vrea ca pensiile să fie indexate în luna septembrie, odată cu rata inflației. De asemenea, ministrul Muncii a spus că se va anunța creșterea propriu-zisă la momentul oportun.

Raluca Turcan, despre creșterea pensiilor

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, dorește indexarea pensiilor în luna septembrie chiar dacă premierul Florin Cîțu este extrem de reticent în ceea ce privește o majorare efectivă.

Citeste si: Klaus Iohannis, despre redeschiderea școlilor: "Sigur, recomandările sunt..."

„Eu doresc indexarea pensiilor în luna septembrie. Evident că ministrul Muncii cere mai mult. Am cerut o creștere importantă a pensiilor.

Pe de altă parte, e evident că trebuie să ținem deficitul la 7,1 – 7,4% și trebuie să facem eforturi cu toții. O să anunțăm cu cât vom putea crește propriu-zis pensiile”, a declarat Raluca Turcan.

raluca turcan pensii
Raluca Turcan a făcut declarații cu privire la majorarea pensiilor[Sursa foto: Facebook Raluca Turcan]

Florin Cîțu susține că pensiile au fost deja majorate, acestea fiind mult mai mari în 2021 decât anul trecut.

„Pensiile vor fi mai mari ca anul trecut, deci anul acesta punctul de pensie este mai mare ca anul trecut.

Pensiile au crescut 14%. Asta înseamnă că anul acesta, deja începem anul cu cheltuieli mai mari cu pensiile de aproape 9 miliarde de lei de la începutul anului, aproape 1% PIB trebuie să găsim acești bani”, a precizat Florin Cîțu.

Ministrul Muncii, despre continuarea învățământului online

Raluca Turcan a precizat că pentru părinții care vor sta în continuare acasă cu copiii, pentru a participa la cursurile online, va exista indemnizația de 75% din salariu de la Guvern.

“Dacă vor exista în continuare cursuri în format online și vor fi nevoiți părinți să stea acasă, atunci acea formă de sprijinire a părinților pentru supravegherea copiilor acasă va continua din partea Guvernului, așa cum am făcut și până acum. Dacă sunt familii vulnerabile, așa cum am prevăzut toate situațiile, atunci când am decis redeschiderea școlilor, sunt convinsă că și dacă se ia această decizie, tot prin ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății vor fi reglementate și astfel de situații”, a spus Raluca Turcan.

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Anunț de ultimă oră! Bani de la stat pentru români de la 1 februarie!

Despărțire bombă în showbiz!? Ce se întâmplă în relația lui Theo Rose din cauza certurilor

Premierul Florin Cîțu, despre pensiile românilor: „Vom vedea dacă..."

Ajutoarele sociale vor fi tăiate! Ce a declarat Raluca Turcan?

Legea este oficială! Acești salariați se vor putea pensiona la 57 de ani

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Constantin Enceanu, dezvăluiri noi despre cearta cu mama fiului de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian: „Sunt o persoană asumată”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri