Raed Arafat, informații despre redeschiderea bisericilor după data de 15 mai: „Pentru oamenii credincioși este foarte important”


Ce a dezvăluit secretarul de stat despre redeschiderea bisericilor după data de 15 mai. Ce le-a transmis acesta tuturor credincioșilor din România.


In articol:

La doar câteva zile după ce episcopul Tomisului, Teodosie, a cerut redeschiderea bisericilor după data de 15 mai, Raed Arafat a făcut precizări despre acest demers.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că bisericile nu se vor deschide imediat după expirarea stării de urgență.

Decizia a fost luată întrucât în lăcaşurile de cult merg persoane în vârstă cu precădere, categoria cea mai vulnerabilă în faţa COVID-19.

„Bisericile nu vor putea fi deschise din 15 mai. Ştiu că pentru oamenii credincioşi e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val şi cu ce măsuri.

Citeste si: Oamenii care ar putea să nu se infecteze niciodată cu noul coronavirus! Un renumit virusolog face o dezvăluire uimitoare

Reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoane vulnerabile. Clar acolo va trebui să se ia unele măsuri”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

redeschidere biserici
redeschidere biserici

Prefectul Constanţei i-a răspuns lui ÎPS Teodosie: „Nu sunt dovezi că Biserica nu infectează. A se vedea cazul Pimen”

În urmă cu câteva zile, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, anunţa că va face o petiţie pentru deschiderea bisericilor. Totodată, le-a cerut şi credincioşilor să facă cereri scrise şi semnate olograf pentru a fi transmise Prefecturii. Prefectul Constanței a revenit cu un răspuns către ÎPS Teodosie.

Citeste si: Marcel Vela, informații importante: „Puteți merge unde doriți după 15 mai”

 

„Nu sunt dovezi care să ateste spusele lui ÎPS Teodosie: „Biserica nu infectează!” (afirmaţie făcută într-o emisiune realizată în direct de Radio Dobrogea, difuzată inclusiv pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului).

A se vedea cazul lui ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, care, din ultimele informaţii, încă se află internat în stare gravă, din cauza infectării cu virusul SARS-CoV-2”, a răspuns prefectul Constanței, George Sergiu Niculescu.

 

„Şi eu sunt printre cei mulţi care abia aşteaptă ca viaţa să se întoarcă la normal, iar aici discutăm inclusiv de mersul în biserică, deplasarea liberă şi tot ceea ce presupune o existenţă normală, liniştită.

La o astfel de viaţă ne vom întoarce dacă toţi ne facem datoria, în continuare. Autorităţile îşi vor duce, mai departe, misiunea de organizare, iar medicii şi asistentele, eroii din prima linie a luptei împotriva COVID-19, sunt sigur că vor găsi resursele necesare să fie, în continuare, la înălţime. Cu toţii trebuie să-i sprijinim pe cei din sistemul sanitar, cei care fac minuni în fiecare zi. Grăitoare este ponderea de vindecări din Constanţa, de aproximativ 75%. Aşadar, cel mai important este să rămânem sănătoşi, optimişti şi răbdători. Din ultimele date oficiale, de pe data de 15 mai vom începe să revenim, pas cu pas, la vieţile noastre. Totul ţine de noi!”, a declarat George-Sergiu Niculescu, prefectul judeţului Constanţa.


Abonează-te pe

Citește și:

Marcel Vela, informații importante: „Puteți merge unde doriți după 15 mai”

Smiley și Gina s-au CĂSĂTORIT în secret!? O poză ”scăpată” pe internet i-ar fi dat de gol

Oamenii care ar putea să nu se infecteze niciodată cu noul coronavirus! Un renumit virusolog face o dezvăluire uimitoare

Parlamentul a adoptat legea care le permite părinților să își ia zile libere până la încheierea anului școlar

AFLĂ: Numărul destinului 2021. Cifra destinului în numerologie 2021

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

MOARTEA Maria Lătărețu. A murit pe scenă în timp ce cânta “Vă las cântecele mele”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri