Parlamentul a adoptat legea care le permite părinților să își ia zile libere până la încheierea anului școlar


Părinţii îşi pot lua zile libere pentru supravegherea copiilor cu vârsta de până la 12 ani şi în perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la încheierea anului şcolar, au decis deputaţii, miercuri, cu unanimitate de voturi.


In articol:

  Plenul Camerei Deputaţilor a dat vot favorabil proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 30/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

  Proiectul a fost susţinut de Ministerul Muncii şi din plen de către preşedintele Comisiei de muncă, Adrian Solomon.

  Citeste si: Organizaţia Mondială a Sănătăţii, anunţ şocant privind coronavirusul

  Potrivit actului normativ, se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităţilor de învăţământ unde aceştia sunt înscrişi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate astfel de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu. Potrivit unui amendament, „prin excepţie, în anul 2020, aceste prevederi se aplică şi pe perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la încheierea anului şcolar”, conform Agerpres. 

  Parlamentul a adoptat legea care le permite părinților să își ia zile libere până la încheierea anului școlar
  Parlamentul a adoptat legea care le permite părinților să își ia zile libere până la încheierea anului școlar

  Citeste si: Cine va trebui să completeze declaraţia pe proprie răspundere după data de 15 mai?

  Un amendament iniţiat de deputaţii Adrian Solomon (PSD) şi Eva Andrea Csep (UDMR) arată că, până la finalizarea tuturor restricţiilor impuse de epidemia cu COVID-19, prevederile prezentei legi se prelungesc până la ridicarea tuturor restricţiilor. Astfel, „prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă, inclusiv ale actelor normative care o modifică şi/sau o completează ori care cuprind dispoziţii care privesc aplicarea prevederilor sale, se aplică în continuare, fără întrerupere, de la data încetării stării de urgenţă instituite prin decret,

  potrivit art. 93 alin.(1) din Constituţia României, republicată, pentru toate domeniile de activitate în care se menţin restricţii, până la ridicarea acestora, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020”.

  Citeste si: Descoperire șoc! Noua tulpină de coronavirus este extrem de contagioasă!

  Un alt amendament menţionează că pot beneficia de aceste prevederi părinţii care au copii cu vârsta de până la 12 ani, înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ, sau au copii cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani (faţă de 18 ani, cum era prevăzut iniţial), înscrişi în cadrul

  unei unităţi de învăţământ.


  Abonează-te pe

  Citește și:

  Declarația pe proprie răspundere, pe înțelesul tuturor. Cum arată și cum trebuie completat documentul, chiar aici

  Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

  Important! Ludovic Orban a făcut anunțul! Când se vor relua zborurile

  Anunț de ultimă oră din partea Ministrului Educației, Monica Anisie: Toți elevii vor avea acces la tehnologie

  Bogdan Mocanu și iubita lui, surpriză pentru fanii de pe Instagram! Cum s-au fotografiat îndrăgostiții lângă bradul de Crăciun: „Anul ăsta...”

  Clipul zilei pe KFETELE.RO:

  DISTRIBUIE
  acest articol

  Horoscop

  DESCOPERĂ: Cele mai frumoase zodii din zodiac. Cine sunt și de ce e bine să le ai prin preajmă

  Citește mai departe

  Te-ar putea interesa si...

  Parteneri
  Pentru tine
  Din Informatiile zilei
  Parteneri