Declarația pe proprie răspundere, pe înțelesul tuturor. Cum arată și cum trebuie completat documentul, chiar aici


Declarația pe proprie răspundere s-a schimbat, încă o dată, după emiterea Ordonanței Militare 10. Iată cum arată și cum trebuie completat documentul.


In articol:

Modelul declarației pe proprie răspundere a fost modificat încă o dată, în urma emiterii Ordonanței Militare cu numărul 10. Astfel, au fost modificate intervalele orare în care este permisă ieșirea din case a persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

Citeste si: Veste extraordinară dată de Raed Arafat. Se redeschid saloanele de înfrumusețare! Toate regulile pe care trebuie să le știi, chiar aici!

Deși Guvernul ar putea renunța la declarațiile pe propria răspundere, începând cu 15 mai, după ieșirea din starea de urgență și introducerea stării de alertă, în momentul de față declarațiile sunt obligatorii.

Singura modificare adusă acestui document se află spre finalul documentului, unde apare un nou interval destinat persoanelor de peste 65 de ani.

„Persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani completează doar pentru motivele prevăzute la punctele 1-6 și 9. Deplasarea se face în orice interval orar, pentru motivele prevăzute la pct.1, 3, 6 și 9, respectiv între orele 07.00-11.00 și 19.00-22.00, pentru motivele prevăzute la punctele 2, 4 și 5,” este menționat în nota de subsol.

declarația pe proprie răspundere, cum arată, cum trebuie completat, documentul, declarație model
declarația pe proprie răspundere, cum arată, cum trebuie completat, documentul, declarație model

Declarația pe propria răspundere, obligatorie după 15 mai pentru ieșirea din oraș

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a mărturisit că după ridicarea stării de urgență, când România va trece la starea de alertă, persoanele vor putea circula liber în orașul de domiciliu, dar va fi necesară completarea unei declarații pe propria răspundere, la ieșirea din localitate.

În această declarație pe proprie răspundere va fi trecută durata șederii în localitatea în care v-ați propus să mergeți, precum și destinația și motivul pentru care realizați această deplasare. Întrebat dacă o persoană va putea merge, spre exemplu, la munte după data de 15 mai, Marcel Vela a transmis că acest lucru este posibil.

”Da, poate. Va scrie în declarația pe propria răspundere că se duce în Sinaia să facă un traseu montan, în perioada de până în perioada de și se duce. Deci la plecare în afara orașului se va completa o declarație, probabil, nu o dau ca și certă, pentru că va decide Comitetul Național pentru Situații de Urgență, dar, pentru a ține sub control posibilele infecții, contaminări cu acest virus păcătos, între orașe trebuie să fie o rigurozitate sau o coordonare, să nu zic un control în sensul strict al cuvântului. Oamenii trebuie să știe că mișcarea lor trebuie să fie în folosul lor, dar dacă se depășesc unele limite, unele reguli, ei pot să-și riște sănătatea,” a continuat Marcel Vela.

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre examenul de BACALAUREAT 2020. Cum se va desfășura BAC-ul


Abonează-te pe

Citește și:

Important! Ludovic Orban a făcut anunțul! Când se vor relua zborurile

Tragedie la Casa Regală! Meghan Markle a pierdut copilul

Anunț de ultimă oră din partea Ministrului Educației, Monica Anisie: Toți elevii vor avea acces la tehnologie

Veste extraordinară dată de Raed Arafat. Se redeschid saloanele de înfrumusețare! Toate regulile pe care trebuie să le știi, chiar aici!

Pacienții COVID, tratați pe holuri la Institutul "Matei Balș" din București!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic joi, 26 noiembrie 2020. Nativii zodiei Balanță sunt într-o etapă foarte bună a vieții lor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri