Important! Ludovic Orban a făcut anunțul! Când se vor relua zborurile


Ludovic Orban a susținut ieri, pe 04.05.2020 o conferință de presă, în care a făcut anunțul cu privire la momentul în care se vor relua zborurile.


In articol:

Foarte mulți români se întreabă când se vor relua zborurile, fie că își doresc să plece în vacanță, să își vizitezee familia sau că vor să se întoarcă din străinătate, acasă, în România. Premierul Ludovic Orban a susținut luni, pe 4 mai, o declarație de presă, în cadrul căreia a aborat și acest subiect.

Citeste si: Declarația pe propria răspundere, obligatorie și după 15 mai! Anunțul lui Marcel Vela

Premierul a declarat că, în ceea ce privește reluarea curselor aeriene, a zborurilor, va aștepta planul european. ”La nivel european e o dezbatere foarte amplă privitoare la reluarea zborurilor. Reluarea zborurilor nu poate fi un act unilateral al României, pentru că cele mai multe curse aeriene le avem cu țări de la nivelul Uniunii Europene și aici va exista un plan de reluare a transportului aerian, de asemenea și de stabilire

a condițiilor care vor fi puse la reluarea transportului aerian. Când vom decide la nivel european reluarea zborurilor, atunci vom decide și noi,” a anunțat premierul Ludovic Orban.

premierul, ludovic orban, anunț, cand se vor relua zborurile, prim-ministrul
premierul, ludovic orban, anunț, cand se vor relua zborurile, prim-ministrul

Anunțul important făcut de Ludovic Orban

Pe lângă anunțul despre reluarea zborurilor, prim-ministrul Ludovic Orban a realizat și alte precizări sau clarificări, în legătură cu ridicarea stării de urgență și intrarea în starea de alertă, începând cu 15 mai. Acestea sunt cele mai importante declarații ale premierului:

„Pentru fiecare ridicare de restricții, vom aștepta 15 zile pentru a vedea efectele, perioadă în care se manifestă virusul.”

„România nu a fost pregătită pentru a face față pandemiei. Nu am avut stocuri strategice în ceea ce privește materialele, echipamentele.”

„Guvernul și autoritățile au luat măsuri înainte ca alte țări să ia astfel de măsuri și chiar înainte să existe avertismente care să forțeze Guvernul să ia astfel de măsuri.”„Toate aceste măsuri, deși au fost privite la acel moment cu neîncredere, au condus la un rezultat eficient.”

„Și comportamentul responsabil al cetățenilor a determinat o reducere drastică a răspândirii virusului în România.”

„S-a comentat că avem cazuri puține, că nu se diagnostichează. Și la aceste declarații fără fundament, noi am răspuns că diagnosticăm în funcție de necesități, în baza protocolului care este stabilit la nivelul OMS și care este de asemenea promovat și de Comisia Europeană și care a fost validat și de Ministerul Sănătății prin Institutul Național de
Sănătate Publică.”

Citeste si: Orban, de Ziua Libertăţii Presei: Sunt un susţinător ferm al libertăţii de exprimare, al libertăţii presei

„Un indicator al gradului de răspândire este numărul persoanelor care se află în secțiile de Terapie Intensivă. Niciodată nu a fost depășit numărul de 260 de persoane.”

„Un alt indicator este numărul de decese: în timp ce în România sunt de ordinul sutelor, în Spania sunt peste 25.000.
„Astăzi sunt puse în funcțiune 60 de centre de testare, iar capacitatea de testare este de aproape 11.000 de teste pe zi. Sunt în curs de acreditare încă 17 centre. Vrem să creștem capacitatea la peste 17.000 de teste pe zi.”

„Nu mi-am dorit niciodată să fiu pus în situața, ca premier, să impun restricții cetățenilor. Toate deciziile au fost luate pentru sănătatea românilor.”

„Reducerea restricțiilor se va face întâi pentru acele restricții a căror ridicare generează cel mai mic grad epidemiologic. Pentru fiecare ridicare vom aștepta aproximativ 15 zile pentru a vedea efectele.”

„Vom elabora un set de reguli în ceea ce privește transportul public, unul în ceea ce privește activitatea care se defășoară în birouri.”

„Obiectivul nostru a fost să afectăm cât mai puțin economia în timpul acestor restricții. Nu s-au închis niciunul dintre șantiere.”

„Față de previziunile unor analiști privind căderea economică, lucrurile stau mai bine decât ne așteptam. Acest lucru se datoarează și măsurilor economice pe care le-am adoptat. Pe lângă susținerea investițiilor, am încercat să luăm măsuri prin care să asigurăm cât mai multe lichidități în companii.”

„Pentru prima perioadă de plată a șomajului tehnic am avut în plată peste 570.000 de angajați.”

„Despre măsura suspendării plății ratelor la credite, pe o perioadă de până la 9 luni, adresabilitatea acestei măsuri a fost cea mai largă. M-am uitat și în nicio țară nu este așa.”

„Este vorba de peste 200.000 de persoane fizice și juridice care au solicitat suspendarea ratelor.”

„Am ridicat presiunea de pe cetățeni în privința plăților taxelor și impozitelor locale cu bonificațiile care sunt stabilite de CL cu prorogând termenul la care pot fi plătite cu facilitățile acordate de la 31 martie până la data de 30 iunie.”
„Am suspendat popririle și executările silite pentru creanțele bugetare.”

Citeste si: Stare de alertă de pe 15 mai! Anunțul președintelui Klaus Iohannis


Abonează-te pe

Citește și:

Premierul Ludovic Orban, mesaj pentru jurnaliști: „Ne preocupă...”

Bombă în showbiz! Au DIVORȚAT în secret după 10 de căsnicie

Școlile, închise și în toamnă?! Ministrul Educației: „Un moment de criză...”

Vești bune pentru români. Se dau bani de la stat. Cine ar putea primi 2.000 de euro

Medicul Adrian-Streinu Cercel a făcut anunțul: „Studiile spun că pe 20 august se va termina pandemia”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty

Dieta indiană. Plan alimentar.

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri