Premierul Ludovic Orban, mesaj pentru jurnaliști: „Ne preocupă...”


Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, Ludovic ORban a transmis un mesaj jurnaliștilor, pentru a le aprecia eforturile.


In articol:

Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, Premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj către jurnaliștii din România, prin care le-a apreciat munca, eforturile și calitatea acțiunilor acestea. Mai mult decât atât, cu această ocazie am aflat că Ludovic Orban, prim-ministrul României, a cochetat cu această meserie la început de carieră.

Citeste si: Școlile, închise și în toamnă?! Ministrul Educației: „Un moment de criză...”

ludovic orban, premierul, mesaj, jurnaliști, ziua mondială a libertății presei
ludovic orban, premierul, mesaj, jurnaliști, ziua mondială a libertății presei

Mesajul premierului Ludovic Orban pentru jurnaliști

“Ziua Mondială a Libertății Presei este sărbătorită anul acesta într-un context marcat de urgența unor măsuri în plan sanitar, social și economic, care amplifică nevoia de informare a oamenilor.

Trecem, de mai multe săptămâni, România și alte țări din întreaga lume, printr-o perioadă marcată de emoțiile și îngrijorările legate de pandemia de coronavirus și efectele ei, dar și de volumul de informații și opinii expuse pe această

temă. Presa, vectorul principal al acestor informații către cetățeni, este și ea angrenată în acțiunea globală împotriva unui virus care pune în pericol sănătatea a milioane de oameni și care ne-a schimbat viața radical.

De la primele știri despre apariția noului coronavirus, jurnaliștii au relatat despre eforturile medicilor din prima linie, au transmis către populație mesajele autorităților privind măsurile de protecție sanitară necesare și au adus în atenție așteptările oamenilor.

De aceea, este firesc să le mulțumim pentru munca lor, cu atât mai mult în această perioadă în care informarea publicului este vitală pentru siguranța sanitară.

Citeste si: Ludovic Orban: Raportul cu măsurile luate în starea de urgenţă va fi depus luni în Parlament

Guvernul, ministerele și toate instituțiile publice abilitate comunică în mod constant și transparent toate deciziile luate pentru combaterea răspândirii virusului și protejarea sănătății cetățenilor, iar industria mass-media și jurnaliștii au un rol esențial pentru ca informația să ajungă rapid, clar și nedistorsionată la publicul larg.

Ne preocupă în același timp constrângerile economice cu care se confruntă acum mass-media și jurnaliștii. Am decis, în acest sens, în cadrul Guvernului să demarăm o campanie de informare a publicului pe care o vom susține și în sprijinul industriei media, fără a afecta în vreun fel independența presei.

Apreciez și înțeleg activitatea de jurnalist, eu însumi cochetând cu această profesie la început de carieră. Sunt un susținător ferm al libertății de exprimare, al libertății presei, ca garanție a oricărei democrații funcționale. Consider însă la fel de important dreptul cetățenilor de a fi corect informați și resping orice formă de răspândire de știri false în numele libertății de exprimare. Calitatea informației și adevărul trebuie să primeze în spațiul mediatic, în sprijinul interesului public.

Dreptul jurnaliștilor de a relata liber este garantat în România și așa vă asigur că va rămâne!”, a transmis premierul Ludovic Orban.

Citeste si: Medicul Adrian-Streinu Cercel a făcut anunțul: „Studiile spun că pe 20 august se va termina pandemia”


Abonează-te pe

Citește și:

Școlile, închise și în toamnă?! Ministrul Educației: „Un moment de criză...”

Unde a dispărut iubita lui Reghecampf! Antrenorul a fost surprins singur

Vești bune pentru români. Se dau bani de la stat. Cine ar putea primi 2.000 de euro

Medicul Adrian-Streinu Cercel a făcut anunțul: „Studiile spun că pe 20 august se va termina pandemia”

Noi măsuri în plină pandemie de coronavirus! Anunțul făcut de Klaus Iohannis: „Începând cu ora 16:00...”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este DAN ȘUCU. Biografie: data nașterii, vârstă, afacere, divorț, căsătorie, copii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri