Marcel Vela, informații importante: „Puteți merge unde doriți după 15 mai”


marcel vela

Ce măsuri vor fi luate după data de 15 ani și în ce condiții vor permise ieșirile din localitate după instituirea stării de alertă. Anunțul ministrului Vela.


In articol:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut un anunț important. Iată ce se va întâmpla după data de 15 mai, în urma întâlnirilor de la Guvern cu Președintele României și cu premierul țării.

După data de 15 mai va fi ridicată starea de urgență și va fi înlocuită cu o stare de alertă.

Unele măsuri vor fi ridicate, iar altele noi vor fi impuse, precum purtarea obligatorie a măștilor de protecție în spațiile publice închise.

Aceste mișcări vor fi efectuate pentru a ține sub control situația provocată de noul coronavirus. Despre unele măsuri noi ce vor intra în vigoare după 15 mai a vorbit și Marcel Vela, Ministrul de Interne, pe contul său de socializare.

Astfel, ministrul a precizat că declarațiile pe propria răspundere nu vor mai fi necesare de la 15 mai.

Cu toate acestea, se va respecta, în continuare, măsura care permite adunarea la un loc a cel mult 3 persoane. Această restricție va rămâne în vigoare pentru a evita răspândirea noului coronavirus care încă amenință România.

Întrebat de un utilizator dacă poate merge cu familia la iarbă verde, Vela a răspuns afirmativ. Totuși, va fi nevoie de respectarea strictă a măsurilor de protecție și a distanțării sociale.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, apel important către români: „Pandemia nu a trecut”

„Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră. Evident, respectând regulile impuse în ordonanţele militare. Trebuie să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălaţi des pe mâini şi să faceţi tot ce aţi făcut până acum, pentru a opri răspândirea noului coronavirus”.

Citeste si: Parlamentul a adoptat legea care le permite părinților să își ia zile libere până la încheierea anului școlar

Întrebat dacă se va redeschide municipiul Suceava, Vela a afirmat: „Decizia nu este la mine, ca ministru al Afacerilor Interne, sau la nivelul guvernamental, decizia va fi la specialiştii în epidemiologie şi în tot ce ţine de oprirea răspândirii noului coronavirus, adică există un grup tehnico-ştiinţific ce lucrează în subordinea CNSSU care, împreună cu INSP, vor evalua tot ceea ce ţine de evoluţia bolii, de statistica înregistrată în Suceava şi de perspectiva ridicării acestei carantine pentru Suceava". Vela a spus că aşteaptă şi el ridicarea carantinei, sperând ca evoluţia să permită acest lucru după a doua etapă de relaxare.

„Anglia pentru moment este în zona roşie"

De asemenea, întrebat fiind când se vor relua zborurile şi dacă se va sta în carantină instituţionalizată la întoarcerea din Marea Britanie, Vela a explicat că zborurile între România şi alte ţări se vor relua în funcţie de situaţia din ţara respectivă.

„Anglia pentru moment este în zona roşie, în momentul în care va fi în zona galbenă, nu veţi mai sta în carantină, se va impune izolarea la domiciliu. Dacă Anglia va rămâne încă două săptămâni, o lună în zona roşie, atunci carantina este o metodă prin care epidemiologii susţin că se pot opri cât mai eficient infecţiile cu coronavirus în rândul cetăţenilor care locuiesc în România", a afirmat Vela.

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine este CLAUDIA PUICAN, iubita lui Armin Nicoară

Tragedie în showbiz! Copilul cântăreței a fost declarat MORT!

CITEȘTE: Cine este OTNIELA SANDU. Biografie: data nașterii, vârstă, cine este iubitul ei

DESCOPERĂ: Blestemul ZODIILOR. Care este partea întunecată a zodiei tale

DESCOPERĂ: Dieta cu OREZ. Slăbeşte 10 kg în 14 zile

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ARMIN NICOARĂ. De ce boală suferă saxofonistul şi cine este iubita lui

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri