Raed Arafat, comentariu acid la adresa românilor, după relaxarea restricțiilor: „M-a șocat”


Raed Arafat, total dezamăgit de atitudinea românilor după relaxarea restricțiilor, a făcut un comentariu acid la adresa celor care nu respectă recomandările.


In articol:

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a rămas cu un gust amar după 15 mai, prima zi de relaxare a măsurilor în România. Secretarul de stat nu s-a putut abține și a discutat despre comportamentul românilor care nu repectă nici recomandările, nici regulile impuse cu scopul de a minimiza riscurile de infectare cu noul coronavirus.

Citeste si: Raed Arafat dorește amenzi mai mari pentru cei care nu respectă legea: „În orice societate democratică...”

raed arafat, comentariu, relaxarea restricțiilor, nu respectă, regulile
raed arafat, comentariu, relaxarea restricțiilor, nu respectă, regulile

Comentariul acid al șefului DSU, Raed arafat a cuprins nemulțumirile manifestate de românii dornci să respecte regulile și să se protejeze în fața periculosului coronavirus. Acesta a mărturisit că este dezamăgit de persoanele care nu se protejează în transportul public, în spații închise și cu risc mare de infectare.

De asemenea, Raed Arafat a explicat că procentajul persoanelor care purtau măști pe 15 mai era de aproximativ 10%.

„Aceste discuţii antivacciniste duc automat la ce am văzut azi (n.r.- 15 mai) ieşind. Ce m-a şocat este ce am văzut în transportul public. Oamenii totuşi nu înţeleg şi nu respectă măsurile de protecție, şi asta e grav. Dacă în transportul în comun nu respecţi, atunci când nu te vede nimeni și eşti în altă parte cu siguranţă nu respecţi.

În cel puţin trei-patru garnituri de tramvai am văzut oameni fără mască. În tramvai erau 20 de persoane, dacă două persoane aveau masca, era foarte bine. Într-o singură garnitura am văzut mai multe persoane cu mască,” a mărturisit Raed Arafat, șeful DSU.

Citeste si: Arafat, despre protestul din Piaţa Victoriei: Oameni manipulați. Pentru ei nu există virus, e conspirație mondială

Raed Arafat, comentariu acid la adresa românilor care nu respectă regulile

Totodată, Raed Arafat a discutat și despre faptul că nu amenda ar trebui să îi constrângă pe români să poartă masca de protecție și să se igienizeze, ci propria lor sănătate și chiar și sănătatea apropiaților.

„Nu pot spune că NU am văzut oameni cu măşti, am văzut şi oameni în vârstă cu măşti, şi oameni tineri cu măşti.

Am spus că masca trebuie să fie una dintre măsurile compensatorii. Din păcate, nu se aplică de populaţie, şi unul dintre motive este că nu contează, ca n-are rost, că oricum nu o să fie amendaţi.

Nu amenda trebuie să fie cea care-i mână să respecte regulile, ci respectul pentru ceilalţi și faptul că, dacă nu le respectăm, putem îmbolnăvi alte persoane, precum şi pe membrii de familie când revenim acasă,” a conchis Raed Arafat.

Citeste si: De necrezut! Raed Arafat: România poate reveni la stare de urgență


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat dorește amenzi mai mari pentru cei care nu respectă legea: „În orice societate democratică...”

Fulgy și-a făcut IUBITĂ la Spitalul de Psihiatrie! Incredibil cum a agățat-o!

Raed Arafat, ultim avertisment pentru români: „Dacă scapă de sub control situația, unele măsuri vor trebui să fie prelungite”

Raed Arafat, informații importante despre purtarea măștilor după 15 mai! Ce spune despre măștile de bumbac

De necrezut! Raed Arafat: România poate reveni la stare de urgență

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Ce fel de ulei e-palosanto să folosim pentru relaxare și somn ?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri