Raed Arafat dorește amenzi mai mari pentru cei care nu respectă legea: „În orice societate democratică...”


Ce a transmis secretarul de stat despre amenzile care ar trebui oferite în perioada de pandemie. Cât de mari ar trebui să fie, pentru a fi eficiente.


In articol:

Raed Arafat susține în continuare ca românii să primească amenzi cât timp va mai dura pandemia de coronavirus. Mai mult, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) chiar vrea sancțiuni mai mari.

Raed Arafat este de părere că persoanele care încalcă regulile trebuie să primească amenzi mai drastice, în așa fel încât “să nu râdă în nas” polițiștilor sau jandarmilor atunci când le încasează.

Raed Arafat dorește amenzi mai mari pentru cei care nu respectă legea: „În orice societate democratică...”

Citeste si: De necrezut! Raed Arafat: România poate reveni la stare de urgență

„Nu sunt pentru amenzile la care lumea să îţi râdă în nas când le dai. Ce înseamnă amendă mare, asta trebuie văzut. Dar, dacă e o amendă la care omul se uită la tine şi îţi spune eh, mai pot să o plătesc de două ori>> şi merge şi continuă să râdă de poliţist sau de jandarm sau de cel de la DSP, înseamnă că amenda nu are efectul ei. Lumea s-a supărat când noi am zis că amenzile sunt importante. În orice societate democratică există amenzi, există coerciţie. Nu există nicio societate care funcţionează fără astfel de sisteme”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Citeste si: Câte zile de concediu poți să-ți iei în 2020, după șomajul tehnic

Secretarul de stat îi susține pe polițiștii și pe jandarmii care împart amenzi

Potrivit lui Raed Arafat, poliţiştii şi jandarmii vor continua să se afle în stradă și pe durata stării de alertă, urmând să împartă amenzi acolo unde este cazul. Valoarea sancțiunilor urmează să fie stabilite prin vot, la Camera Deputaților. Acestea pot porni de la 500 de lei și să ajungă până la 15.000 de lei.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Cea mai puternică rugăciune de Înălțarea Domnului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Informatiile zilei

Parteneri