Câte zile de concediu poți să-ți iei în 2020, după șomajul tehnic


Care sunt reglementările, după ce mai multe persoane au fost în șomaj tehnic sau în concediu tehnic. Câte zile de concediu de odihnă poți lua în anul 2020.


In articol:

În plină pandemiei de coronavirus, mulți angajați se întreabă ce se va întâmpla cu concediul de odihnă din acest an. Mai mulți angajați au fost fie în șomaj tehnic, fie în concediu tehnic, așa că nu știu câte zile de concediu de odihnă mai au.

Concediul de odihnă valabil pentru salariații cu contracte individuale de muncă, numite în trecut cărți de muncă sunt reglementate de Codul Muncii și sunt obligatorii pentru fiecare companie în care sunteți angajat.

Într-un an, precum și în 2020, chiar și cu situația de stare de urgență sau alertă, concediul de odihna are în componență 20 de zile lucrătoare. Atenție, lucrătoare, nu calendaristice. Cererea de concediu se face prin procedura internă sau conform programării de concedii pe care fiecare companie, indiferent de numărul de angajați, este obligată să o facă, potrivit Codului Muncii.

Astfel, cererea de concediu de poate face fie sub forma unei cereri tipizate, fie scrisă de mână. Angajatorul NU are dreptul să vă refuze dreptul la concediu de odihnă sub nici o formă și niciun argument. În schimb, acesta poate eventual să „negocieze” cu dumneavoastră perioada sau numărul de zile pe care le luați.

Citeste si: Unul din trei elevi nu are acces la tehnologie, pentru a participa la școala online! Monica Anisie, gafă colosală

Companiile au dreptul prin regulamentul de ordine interioară și articole adăugate în contractul individual de muncă, să reglementeze luarea liberelor din concediu, în următoarele situații:

Concediul de odihnă nu poate fi luat integral, decât cu acordul companiei. Adică nu puteți să luați toate cele 20 de zile deodată.

Concediul de odihnă trebuie anunțat cu minimum 30 de zile de la data începerii acestuia.

Citeste si: Anthony Fauci, avertisment de ultim moment despre coronavirus! ”Nu există nicio șansă ca...”

Câte zile de concediu poți să-ți iei în 2020?
Câte zile de concediu poți să-ți iei în 2020?


Concediul trebuie să nu afecteze activitatea companiei, spre exemplu dacă sunteți mai mulți pe același post se ia pe rând;

Codul Muncii permite angajatorului să se organizeze în acest sens, dar fară să facă abuz de dreptul angajatului la acest tip de concediu.

Ce se întâmplă în cazul în care salariatul nu poate lua concediu

Concediul de odihna se efectuează în fiecare an.
(2) În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.
(3) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.


Abonează-te pe

Citește și:

Irisha, despre traseele din Republica Dominicană. Sorin Pușcașu, replici dure la adresa Războinicilor. Cum arată acum Faimoasa

ORIBIL! Andreea Mantea și fiul ei au fost BĂTUȚI! Detalii îngrozitoare

AFLĂ: Din ce este făcut rujul. Iată ingredientele folosite de industria cosmetică

Vremea de miercuri, 23 iunie 2021, anuntul ANM: vreme instabila!

Parfum cu istorie - legendarul Good Girl de la Carolina Herrera

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

PORTRET: Cine este Andreea Marin | data nașterii, căsătorii, divorțuri, iubit, copil

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri