Raed Arafat, ultim avertisment pentru români: „Dacă scapă de sub control situația, unele măsuri vor trebui să fie prelungite”


Ce a transmis secretarul de stat, după ce românii au luat cu asalt parcurile, piețele și alte locuri publice, în ciuda pandemiei de coronavirus.


In articol:

Raed Arafat a transmis un nou avertisment despre relaxarea măsurilor și spune că aceasta nu poate fi făcută mai devreme de 15 mai, din cauza riscului apariției unui nou val de infecții COVID-19.

Avertisment transmis de Raed Arafat pentru toți românii

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că nu se poate vorbi de o relaxare a măsurilor înainte de 15 mai, din cauza riscului apariției unui număr mare de infecții COVID-19, potrivit Realitatea Plus.

Citeste si: Medicul Virgil Păunescu și-a administrat un vaccin anti-Covid-19: „Nu există nici un pericol de infectare”

Arafat a transmis avertismentul după ce a observat că oamenii au uitat de restricții și au început să ia cu asalt străzile, magazinele și piețele, astfel că efectul poate fi unul nedorit.

Raed Arafat, ultim avertisment pentru români: „Dacă scapă de sub control situația, unele măsuri vor trebui să fie prelungite”
Raed Arafat, ultim avertisment pentru români: „Dacă scapă de sub control situația, unele măsuri vor trebui să fie prelungite”

„Riscul este ca situația care totuși s-a reușit, de bine, de rău, să fie ținută sub control să scape de sub control și să ne trezim că avem un număr mai mare de cazuri, în următoarele saptamani.

Citeste si: Reguli pentru transportul în comun, din 15 mai. Ce se întâmplă în cazul transportului cu metroul și cu trenul

 

Dacă relaxarea care este promisă să înceapă din data de 15 mai, gradual, începe mai repede și necontrolat. Încă mai vedem focare, încă mai vedem decizii de carantinare a unor zone”, a declarat Raed Arafat, la Realitatea Plus.

Totodată, Arafat spune că nerespectarea măsurilor de protecție și distanțare socială pot duce la apariția unor noi focare de infecție COVID-19, ceea ce va duce la impunerea unor noi măsuri din partea autorităților sau chiar la întoarcerea unor măsuri care au existat în timpul situației de urgență.

„Dacă oamenii și-au pierdut răbdarea, să vedem cum o să fie dacă scapă de sub control situația și unele măsuri vor trebui să fie prelungite.

Rugamintea este să înțeleagă lumea că pericolul nu a trecut”, a mai spus Arafat, sâmbătă.


Abonează-te pe

Citește și:

Reguli pentru transportul în comun, din 15 mai. Ce se întâmplă în cazul transportului cu metroul și cu trenul

ȘOC în showbiz! Anca Serea a primit un diagnostic grav din partea medicilor

Au fost publicate măsurile de relaxare care se vor lua după 15 mai! Ce au voie să facă românii în timpul stării de alertă

Medicul Virgil Păunescu și-a administrat un vaccin anti-Covid-19: „Nu există nici un pericol de infectare”

Tehnici de machiaj pentru începători

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Vremea de marti, 21 septembrie 2021, anuntul ANM: vreme calda!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri