Pulpa intreaga de berbecut la cuptor pentru masa de Revelion

Pulpa intreaga de berbecut la cuptor pentru masa de Revelion

Chef Cristi Dobre propune o reteta speciala pentru masa de Revelion 2017: pulpa intreaga de berbecut la cuptor.

Pulpa intreaga de berbecut la cuptor (pentru petrecere de 8-10 persoane)

Alegem 2 pulpe de berbecut- 1 kg sau 1.5 kg fiecare pe care le dam bine cu sare de mare neiodata si apoi le impanam cu slanina afumata de casa si usturoi.

Luam o tava adanca in care adaugam 2 cepe taiate in 4, 2 – 3 capatani de usturoi, o lingurita de ghimbir ras, 1 ardei iute tocat felii, 100 ml de ulei, 2 rosii taiate pe jumatate, 500- 700 ml de apa. Apoi asezam deasupra ingredientelor cele 2 pulpe de berbecut.

Setam cuptorul la 160 de grade, introducem tava la cuptor timp de o ora. Dupa 30 de minute, stropim pulpele cu sosul din tava. Repetam acest procedeu la fiecare 10 minute timp de jumatate de ora.

Apoi scoatem pulpele de berbecut si, la alegere, le puteti servi ca atare taindu-le felii, cu vegetale la cuptor sau trase in unt, lamaie si rozmarin.

Sursa



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Reteta perfecta de cartofi la cuptor

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Ultimul mesaj postat de Ion Drăgan înainte să moară. Ce a vrut să transmită, de fapt, artistul în ultima sa postare. CONFESIUNEA lasă fanii fără suflare

Cea mai gustoasa reteta de clatite de Craciun

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate