Primul vicepremier transgender este numit în Belgia! ”Aceasta este doar o parte a identității mele”


Petra De Sutter este primul transgender ajuns vicepremier! Premiera a avut loc în Guvernul Belgiei, pe data de 1 octombrie, dar a trecut aproape neobservată de tabloide.


In articol:

De Sutter a vorbit întotdeauna deschis despre felul în care se identifică și nu a încercat niciodată să-și ascundă sexualitatea în mediul politic. Cu toate acestea, belgienii nu au tratat această parte a personalității sale ca pe un subiect tabu, ci pur și simplu au considerat-o absolut firească, întrucât nu au fost stârnite comentarii sau dispute pe această temă după numirea sa în noua funcție.

Noțiunea de ”transgender” nu este una tocmai familiară încă, așa ca vom explica mai în amănunt în ce constă aceasta. Persoanele transgender se identifică mai mult cu sexul opus celui cu care au fost născute. Din punct de vedere medical, se poate spune că acești oameni suferă de așa-numita ”incongruență de gen”, altfel cunoscuta drept disforie de gen.

În cazul noului vicepremier al Belgiei, ea s-a regăsit mai mult în sexul feminin.

Petra De Sutter a făcut istorie în mediul politic european, fiind prima persoană transgender care a obținut o funcție atât de importantă.

De Sutter
Ultimele poze cu noul vicepremier al Belgiei[Sursa foto: Instagram]

Aceasta este o activistă convinsă pentru drepturile femeii și a profesat înainte de actuala sa meserie în domeniul medical, drept medic ginecolog și expert în fertilitate. De asemenea, în toate pozițiile politice pe care le-a avut, Petra De Sutter a militat și pentru drepturile comunității LGBTQ, atât în Senatul Belgiei, cât și în Parlamentul European. 

Competențele sale în varii domenii sunt lucrul care i-au adus succesul, în ciuda primei impresii pe care o pot avea cei ce nu îi cunosc în amănunt istoricul dominat de implicarea de care a dat dovadă de nenumărate ori.

”Nu vreau să fiu redusă la calitatea mea de transgender, aceasta este doar o parte a identității mele. Vreau ca oamenii să vorbească despre mine datorită muncii mele și a activității mele politice” a declarat De Sutter.

Motivul pentru care mass media a ocolit acest amănunt despre sexualitatea vicepremierului este tocmai că există o multitudine de caracteristici ale sale demne de menționat și lăudat înainte de a se ajunge la cea în cauză.

Faptul că mențiunea despre felul în care proaspătul-ales vicepremier al Belgiei este relativ absentă din titlurile tabloidelor transmite un mesaj mai puternic decât dacă acest amănunt ar fi fost mediatizat în revistele politice. 

Petra de Sutter
Selfie făcut de Petra De Sutter, noul vicepremier al Belgiei, în Parlamentul European[Sursa foto: Instagram]

 

Sursa: Politico


Citește și:

Raed Arafat anunță noi restricții anti-Covid-19. Ce localități ar putea intra din nou în carantină

Prima țară care a învins în lupta cu pandemia! Toate restricțiile au fost ridicate!

A anunțat că este gay în direct! Vestea a luat pe toată lumea prin surprindere

Donald Trump și soția sa, Melania, au fost confirmați cu Covid-19

Dr. Virgil Musta face declarații îngrijorătoare. România ar putea avea soarta Italiei

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Maia Morgenstern se retrage: "E vremea. Muncesc de peste patruzeci de ani"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri