Primul mesaj transmis de Laura Corduța Kovesi, noul procuror-șef european


Kovesi are toate şansele să fie primul şef al procuraturii Uniunii care, din 2020, va investiga fraudele cu fonduri europene


In articol:

„E un pas important în procedură, va trebui să aşteptăm decizia oficială. Privind votul de azi (n.r. ieri) e o recunoaştere a activităţii depuse de tot sistemul de justiţie, o reuşită a tuturor românilor care au susţinut lupta anticorupţie.

A contat şi că am obţinut primul loc dupa interviul tehnic.

Acest vot e de încredere, de susţinere a unei societăţi care a susţinut valorile europene.  Sper ca această numire, dacă se va finaliza, să reprezinte pentru toţi procurorii şi judecătorii români o motivare să sprijine lupta anticorupţie. Să ştie că profesionalismul şi consecvenţa sunt singurele importante când vrei să reuşeşti. A ş vrea să nu intru în dialog cu niciun politician.

Nu comentez ce spun politicienii, nu am răspuns, nu o s-o fac nici acum. Am văzut că a fost o discuţie cu privire la votul pe care România l-ar fi dat sau nu l-ar fi dat împotrivă, nu am nicio informaţie oficială. Importantă a fost susţinerea a mii şi mii de oameni din România, care m-au susţinut în această procedură plină de obstacole. Din acest punct de vedere, România m-a susţinut”, a declarat noul procuror-șef european.

Citeste si: Reacția lui Klaus Iohannis după ce Laura Codruța Kovesi a fost desemnată procuror-șef european

Citeste si: Laura Codruța Kovesi este noul procuror-șef european! Ce mesaj a transmis ea

Kovesi are toate şansele să fie primul şef al procuraturii Uniunii care, din 2020, va investiga fraudele cu fonduri europene

Kovesi are toate şansele să fie primul şef al procuraturii Uniunii care, din 2020, va investiga fraudele cu fonduri europene.

Fostă şefă a DNA a primit un vot covârşitor, în Consiliul Reprezentanţilor la Uniunea Europeană, deşi premierul Viorica Dăncilă spera contrariul. Kovesi aşteaptă acum doar numirea, pe care o vor face deopotrivă, Consiliul Uniunii Europene şi Parlamentul European.

Consiliul Reprezentanţilor la Uniunea Europeană i-a fost favorabil Laurei Codruta Kovesi. 17 dintre cei 22 de ambasadori au votat ca fostă şefă a DNA să conducă din 2020 Parchetul European.

Teoretic, printre cei care ar fi fost împotriva s-ar putea număra ambasadoarea României- mai ales ca premierul anunţase încă de miercuri asta. Practic, potrivit unor surse oficiale, Preşedintele Klaus Iohannis ar fi convins-o să nu facă asta.

În următorii 7 ani, Laura Codruţa Kovesi va coordona investigaţiile legate de fraudele cu fonduri europene. Iar faptul că o româncă va conduce Parchetul European confirma încrederea de care se bucură Kovesi nu doar în ţară, ci şi în Europa.

Procedura de numire a Laurei Codruta Kovesi pare de-acum o formalitate. Practic Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene vor trebui să emită decizia de numire, cel mai probabil în următoarele zile. Parchetul European va trebui să devină operaţional din 2020 şi fiecare din cele 22 de state ale Uniunii care au aderat la nouă structură vor avea câte trei procurori.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să faci codița cu tuș în funcție de forma ochiului tău? Iată ce trucuri trebuie să știi!

A MURIT singur în casă! Oana Lis este devastată!

Cum să îți mărești ochii cu ajutorul machiajului? Trei secrete pe care trebuie să le știi!

Scrub cu mălai, cea mai eficientă metodă de exfoliere la tine acasă!

Carantină prelungită pentru trei localități din Județul Ilfov!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic vineri, 16 aprilie 2021! Află ce zodie are mari șanse să câștige bani în plus!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri