Reacția lui Klaus Iohannis după ce Laura Codruța Kovesi a fost desemnată procuror-șef european


Reacția lui Klaus Iohannis după ce Laura Codruța Kovesi a fost desemnată procuror-șef european

”Salut votul de astăzi în favoarea Laurei Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European, o victorie importantă pentru România. Mă bucură acest vot substanțial, care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi, în ciuda încercărilor permanente ale Guvernului PSD de a bloca această candidatură. Așa cum am acționat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul UE”, a scris președintele României pe pagina sa de Facebook. 

Citeste si: Laura Codruța Kovesi este noul procuror-șef european! Ce mesaj a transmis ea

Laura Codruţa Kovesi a fost desemnată oficial, joi, procuror-şef european, printr-un vot în COREPER, anunţă PNL. Kovesi a obţinut 17 din 22 de voturi exprimate.

Laura Codruţa Kovesi a declarat joi că votul din COREPER, precum şi votul din Parlamentul European în favoarea sa pentru prostul de procuror-şef european au fost de fapt o recunoaştere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română.

De asemenea, și pe pagina oficială www.presidency.ro, în comunicatul de presă, Klaus Iohannis și-a exprimat bucuria.

”Salut votul acordat astăzi în reuniunea Comitetului Reprezentanților Permanenți ai guvernelor statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (COREPER), prin care s-a exprimat un sprijin larg în favoarea candidaturii doamnei Laura Codruța Kövesi pentru poziția de procuror șef al Parchetului European.

Mă bucur că votul acordat de statele membre ale Uniunii Europene a fost unul substanțial, fapt care confirmă aprecierea pentru pregătirea, experiența și competența doamnei Kövesi.

Rezultatul de astăzi reprezintă o victorie importantă pentru România, cu atât mai mult cu cât a fost obținut în pofida faptului că Guvernul PSD a încercat permanent să blocheze candidatura unui profesionist, recunoscut pentru lupta sa împotriva corupției și în apărarea statului de drept.

Așa cum am acționat în acest caz, voi continua să sprijin români integri, competenți și profesioniști în funcții de conducere la nivelul instituțiilor Uniunii Europene.”, se arată pe site-ul oficial al președenției României. 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Andra Volos, adevărul despre relația cu bărbatul însurat: "Așa e!"

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Duminica aceasta, de la ora 14:30, la „Asta-i România!”. Manelistul Dani Mocanu, în vizorul autorităților

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”, Incursiune de poveste prin Ținutul Buzăului

Dulce Maria din Rebelde a născut în secret! Prima imagine cu bebelușul

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bogdan Mocanu, dezvăluiri despre participarea la Survivor: „Aș face față...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri