Prepara-ti ciocolata neagra de post! Iata ce beneficii uriase are pentru tine!


Vei fi uimita de cat de usoara este reteta si cat de multe beneficii are pentru sanatatea.

 

Pe langa faptul ca este vegetala, aceasta ciocolata este extrem de sanatoasa deoarece nu contine zahar si este foarte bogata in cacao.
Ingrediente
1 cana de unt de cacao
1 cana de pudra de cacao
Jumatate de cana de miere de albine
1 lingura de esenta de rom, menta, portocale, vanilie, migdale sau alte arome
Optional: Alune, nuci, migdale macinate, stafide
Pentru preparare, se rade untul de cacao pe razatoare pentru a putea fi topit mai bine. Se pune intr-un vas de sticla si se topeste la bain-marie la foc mic. Se amesteca totul cu un tel pana cand untul se face lichid.
Dupa ce s-a topit complet, se ia vasul de pe foc si se adauga pulberea de cacao, amestecand cu telul pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand compozitia din bol este lichida, se adauga mierea.
Daca folosesti fructe, pune-le pe fundul unei forme. Se toarna compozitia de ciocolata deasupra si se lasa la intarit.
Aceasta ciocolata are termen de valabilitate o saptamana daca este pastrata la temperatura camerei.
Boabale de cacao din care se produc untul de cacao si pudra de cacao sunt pline de antioxidanti si substante nutritive. Iti scade riscul de atac de cord si de cancer, reduce inflamatia si ajuta la regenerarea vaselor de sange. In plus, iti da energie.
sursa: Lataifas.ro

Pe langa faptul ca este vegetala, aceasta ciocolata este extrem de sanatoasa deoarece nu contine zahar si este foarte bogata in cacao.

Ingrediente

1 cana de unt de cacao
1 cana de pudra de cacao
Jumatate de cana de miere de albine
1 lingura de esenta de rom, menta, portocale, vanilie, migdale sau alte arome
Optional: Alune, nuci, migdale macinate, stafide

Pentru preparare, se rade untul de cacao pe razatoare pentru a putea fi topit mai bine. Se pune intr-un vas de sticla si se topeste la bain-marie la foc mic. Se amesteca totul cu un tel pana cand untul se face lichid.

Dupa ce s-a topit complet, se ia vasul de pe foc si se adauga pulberea de cacao, amestecand cu telul pentru a evita formarea cocoloaselor. Cand compozitia din bol este lichida, se adauga mierea. 

Daca folosesti fructe, pune-le pe fundul unei forme. Se toarna compozitia de ciocolata deasupra si se lasa la intarit. 

Aceasta ciocolata are termen de valabilitate o saptamana daca este pastrata la temperatura camerei. 

Boabale de cacao din care se produc untul de cacao si pudra de cacao sunt pline de antioxidanti si substante nutritive. Iti scade riscul de atac de cord si de cancer, reduce inflamatia si ajuta la regenerarea vaselor de sange. In plus, iti da energie.

sursa: Lataifas.ro

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Cea mai puternică rugăciune de Înălțarea Domnului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri