Premiera „Moon Hotel Kabul” în România


Premiera „Moon Hotel Kabul” în România

Care este preţul pentru adevăr şi dragoste?

Bucure şti, 23 noiembrie 2018  — Regizorul Anca Damian şi Aparte Film prezintă cea mai nouă producţie cinematografică a acesteia, „Moon Hotel Kabul”, o coproducţie România-Franţa. Filmul i-a adus Ancăi Damian premiul pentru cel mai bun regizor la ediţia din 2018 a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia( Warsaw International Film Festival  WFF), un eveniment de film de clasă A. Lungmetrajul „Moon Hotel Kabul" a avut premiera internaţională în cadrul festivalui în luna octombrie.

Premiera din România are loc la Cinema Pro, vineri, 23 noiembrie, ora 19:30 în prezenţa echipei şi a invitaţilor şi este precedată de o vizionare de presă programată joi, 22 noiembrie, ora 10:30 la Uniunea Cineaştilor din Romania (Galeriile UCIN), strada Mendeleev nr. 28-30. Filmul intră în cinematografele din România începând cu 30 noiembrie, în Bucureşti şi în alte oraşe.

Anca Damian şi invitaţii ei din distribuţia filmului vor participa la câteva vizionări speciale unde vor intra în dialog cu publicul; evenimentele vor fi anunţate pe pagina de web şi de Facebook a Aparte Film.

Pe 28 noiembrie 2018 filmul are premiera americană la Brooklyn Academy of Music (BAM film) în cadrul ediţiei cu numărul 13 a festivalului Making Waves: New Romanian Cinema de la New York, în cadrul secţiunii intitulate Women Directors/ Femei regizor.

Anca   Damian  declară: „Am început să gândesc filmul când făceam documentarea pentru “Crulic şi pentru Muntele magic”. Începuse să mă obsedeze relaţia pe care o au cu adevărul jurnalişti de investigaţie de mare calibru: adevărul nu contează, noi putem să-l fabricăm, noi suntem Dumnezeul adevărului.” Ea adaugă: „Am gândit un subiect care să implice un jurnalist de investigaţie şi o relaţie întâmplătoare care să-l răscolească şi să-l întoarcă pe dos. Nu voi face niciodată un film care să nu vrea să facă lumea mai bună şi să transmită acest mesaj: lumea asta trebuie să fie un loc care să poată fi locuit cu plăcere.”

Filmul „Moon Hotel Kabul” ridică întrebări despre adevăr, dragoste şi preţul pe care decidem să-l plătim pentru ele. Ivan Semciuc este jurnalist de investigaţie. Cinic, el combină abil adevărul şi ficţiunea în reportajele sale. Apoi vine o zi când i se întâmplă ceva care-i afectează viaţa: la sfârşitul unei misiuni în Kabul, are o partidă de sex fără obligaţii cu Ioana, traducătoarea. Evenimentul este aparent lipsit de sens, dar a doua zi, înapoi la Bucureşti, Ivan află că Ioana a murit, găsită cu venele tăiate. Rutina de nezdruncinat a veţii sale personale intră într-o revoluţie profundă, pe măsură ce Ioana îl bântuie moartă, mai prezentă şi mai mult decât a făcut-o în timpul vieţii.

Scenariul „Moon Hotel Kabul” este co-semnat de Lia Bugnar şi de Anca Damian. Din distribuţie fac parte Florin Piersic Jr., Ofelia Popii, Adrian Titieni, Alexandru Nagy, Rodica Negrea, Richard Bovnoczki, Cristina Florea, Ilona Brezoianu, Dorina Chiriac. Filmul este produs de Aparte Film împreună cu Cinéma Defacto, producător: Anca Damian, coproducători: Tom Dercourt, Sophie Erbs, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Eurimages, Media Creative Europe, Cinéma du Monde, Centre National du Cinéma et de l'Image Animée, Institut Francais, Zdrovit Romania, Orange Romania, Motion Pictures Management, Adevarul Holding.

Despre Anca Damian

Anca Damian este cineastă, operatoare de imagine, producătoare, scenaristă şi regizoare. Publicul larg o cunoaşte probabil cel mai bine ca fiind autoarea filmului „Crulic, drumul spre dincolo” (2011), dar ea are un întreg palmares de de filme şi premii internaţionale şi naţionale.

https://apartefilm.net

https://www.facebook.com/AncaDamianFilm/

Despre Moon Hotel Kabul

https://apartefilm.net/portfolio-items/moon-hotel-kabul-long-feature/


Abonează-te pe

Citește și:

Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii care aduc norocul şi sănătatea în familie

David Pușcaș are o nouă mamă adoptivă. Luminița Anghel nu mai vrea să audă de el, iar o altă vedetă i-a luat locul!

Festival la parastasul Ionelei Prodan! Muzică și mâncare pe mormântul artistei de muzică populară

Cum se prepară cele mai PUFOASE clătite de post! Sunt gata în doar 5 minute!

Femei exceptionale, care au marcat istoria, celebrate de vedetele Kanal D

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Cele mai căutate destinații pentru un city break în Europa: „Paris este un oraș destul de scump”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri