Prajitura "Noaptea de Paste"! Un desert special de sarbatoare

Prajitura
Prajitura "Noaptea de Paste"! Un desert special de sarbatoare

Prajitura "Noaptea de Paste" este o adaptare dupa reteta prajiturii Regina Maria, o prajitura ce merita sa o puneti pe lista voastra cu retete de prajituri pentru Pasti.

Mod de preparare

Blat cu vanilie:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, il punem pe un gratar si-l lasam la racit cu tot cu hartia de copt.

Blat cu nuca:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza bine pana obtinem o spuma lucioasa ce se tine bine de paletele mixerului si face tepi la atingere.

Adaugam esenta de migdale, nuca macinata si pesmetul si amestecam usor cu o spatula cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam in tava (40/28 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pentru cca 25 de minute, in functie de cuptor. Se pune la racit pe un gratar, cu tot cu hartia de copt.

Crema cu ciocolata:

Galbenusurile, zaharul si amidonul se amesteca bine, pana se obtine o crema omogena. Turnam laptele putin cate putin amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul pe foc mic si amestecand continuu cu un tel se fierbe compozitia pana se ingroasa, ca o budinca. In crema fierbinte punem ciocolata rupta bucatele si untul taiat cubulete. Se amesteca bine pana la omogenizare. Dam vasul deoparte, lasam putin sa se racoreasca, apoi dam la rece.

Cum se prepara crema de ciocolata

In tava in care am copt blaturile, tapetata cu folie alimentara punem blatul cu vanilie, de pe care am scos mai intai hartia de copt. Punem jumatate din cantitatea de crema in strat uniform. Peste crema punem blatul cu nuca (cu hartia de copt in sus). Scoatem hartia de copt cu atentie si acoperim cu restul de crema. Dam la rece pentru cateva ore. A doua zi se taie foarte bine si frumos.

Sursa: culinar.ro
 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Reteta pentru Pasti - Pulpa de miel la tava

Dacă le vedeai, fugeai! Vedete care arată mai bine acum decât în tinerețe FOTO

Liviu Guță îi dă replica lui Culiță Sterp. Ce l-a deranjat la declarațiile făcute de colegul său de breaslă: „Nu mi se pare corect”

Alina Sorescu, amenințată și șantajată de Alexandru Ciucu! Dezvăluirile artistei, cu ochii în lacrimi, întrec orice imaginație: "Îmi spunea că vrea să distrugă relațiile de colaborare și prietenie"

Și-a pus sau nu Violeta Bănică acid în buze: „În familia mea...”

Iasmina, replici acide la adresa Veronicăi! „Nu vreau să te mai scot în lumina reflectoarelor, pentru că asta cauți!” Aflați ce reacții se vor isca în Casa iubirii, luni, 10 februarie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"Asasinați la comandă". Said și Izvor Arabu împușcați în piept, în răfuiala dintre clanuri de la Urziceni


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies