Prajitura "Macarena" cu mac si smantana - perfecta pentru masa de Revelion


Prajitura

Imbina intr-un mod inedit ingrediente folosite adesea in mancaruri sarate cu produse dulci si arome specifice prajiturilor.

Ingrediente

Aluat:

160 g zahar
3 oua
1 pliculet praf de copt
150 g unt
150 g faina
100 g mac

Crema:

450 g smantana grasa
160 g zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 pliculet foite gelatina

Mod de preparare

Pregateste mai intai blatul: freaca untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Adauga, pe rand, ouale si apoi macul. Amesteca faina cu praful de copt, separat, apoi incorporeaza-le in ingredientele umede.

Pune aluatul intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si baga blatul la cuptor, 30 de minute, la foc potrivit. Intre timp, prepara crema. Pune foitele de gelatina la inmuiat.

Amesteca smantana cu gelatina si zaharul, pana se topeste, apoi aromeaz-o cu zahar vanilat.

Lasa blatul sa se raceasca inainte de a pune crema deasupra. Lasa prajitura la frigider, 3-4 ore, inainte de a o servi.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

Prajitura "7 lei" - Desert cu mere si scortisoara

Smiley și Gina s-au CĂSĂTORIT în secret!? O poză ”scăpată” pe internet i-ar fi dat de gol

Desert genial de sarbatori: Tort de ciocolata cu visine

Prajitura "Craciunita" - un desert delicios pentru masa de Craciun

Prajitura Ambasador - desert delicios cu crema de vanilie si blat insiropat cu rom

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Cristina Spătar s-a despărțit de Tibi Vărzaru! "Nu se putea să fie"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri