Prajitura "Macarena" cu mac si smantana - perfecta pentru masa de Revelion


Imbina intr-un mod inedit ingrediente folosite adesea in mancaruri sarate cu produse dulci si arome specifice prajiturilor.

Ingrediente

Aluat:

160 g zahar
3 oua
1 pliculet praf de copt
150 g unt
150 g faina
100 g mac

Crema:

450 g smantana grasa
160 g zahar
1 pliculet zahar vanilat
1 pliculet foite gelatina

Mod de preparare

Pregateste mai intai blatul: freaca untul (la temperatura camerei) cu zaharul. Adauga, pe rand, ouale si apoi macul. Amesteca faina cu praful de copt, separat, apoi incorporeaza-le in ingredientele umede.

Pune aluatul intr-o forma rotunda sau dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si baga blatul la cuptor, 30 de minute, la foc potrivit. Intre timp, prepara crema. Pune foitele de gelatina la inmuiat.

Amesteca smantana cu gelatina si zaharul, pana se topeste, apoi aromeaz-o cu zahar vanilat. Lasa blatul sa se raceasca inainte de a pune crema deasupra. Lasa prajitura la frigider, 3-4 ore, inainte de a o servi.

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Ceartă la „Bravo, ai stil! Celebrities” între o concurentă și un jurat! Calina Dumitrescu și Cătălin Botezatu au ajuns la vorbe grele!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri