Desert genial de sarbatori: Tort de ciocolata cu visine


Pentru acest desert ai nevoie de visine congelate pe care le gasesti in toate magazinele.

Ingrediente:

Blatul:

– 5 oua
– 125 g zahar
– 125 g faina
– 30 g cacao

Siropul:

– 150 g zahar
– 150 ml apa
– 120 ml visinata

Crema:

– 600 g frisca
– 400 g visine (fara samburi) scurse de suc
– 150 g ciocolata neagra

Preparare blat:
Se bat ouale cu zaharul pana devin spumoase. Faina si cacaoa se adauga cernute, amestecand in continuu. Se coace la 180 de grade. Cand se raceste complet sa taie orizontal in trei foi.

Preparare sirop:
Se fierb toate ingredientele pana dau cateva clocote. Se lasa la racit.

Crema:
Jumatate din cantitatea de frisca se amesteca cu ciresele (visinele). Se opresc numai cateva pentru ornat.

Se pune pe platou prima foaie de blat, se insiropeaza si se acopera cu jumatate din crema de frisca si fructe.

Citeste continuarea pe CuradeMiere.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Gina Chirila a părăsit “Bravo, ai stil! Celebrities”, iar o nouă celebritate se va alătura competiției

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri